Přejít k hlavnímu obsahu

STYKO a jeho GODSENT porazili světovou jedničku a zajistili si účast v BLAST Showdown

2. 11. 2020 | 13:51 Counter-Strike 2
Zatímco základní část BLAST Premier je v plném proudu, některé týmy již bojovali u účast v druhé části zvané BLAST Showdown. V kvalifikačním turnaji Elisa Invitational se objevil i STYKO, který si se svým týmem zajistil postup.
STYKO
STYKO

Elisa Invitational je turnajem, kde převážně severské týmy bojovaly o účast v druhé části turnaje BLAST Premier, nazvané BLAST Showdown. Mezi severskými týmy se však objevil také tým GODSENT, ve kterém střílí také slovenský hráč Martin "STYKO" Styk, který po nepovedené kvalifikaci na FLASHPOINT 2 měl co dohánět.

A povedlo se mu to na jedničku. Ve skupinové části si poradil jak s Lyngby Vikings, tak s HAVU a postoupil z prvního místa. To stejné se však nepovedlo dalšímu favorizovanému týmu a zároveň světové jedničce Heroic. Ten totiž hned na druhý den po titulu na DreamHack Open Fall nestačil v základní skupině na Apeks. Kvůli tomu postoupil až z druhého místa v rozhodujícím zápase narazil právě na GODSENT.

Do BLAST Showdown postupují právě vítězové semifinále. Styka tak čekal náročný souboj proti světovým jedničkám Heroic. Ani v tomto zápase však vítězná šňůra GODSENT neskončila a na dvou mapách si GODSENT zajistili výhru a postup na BLAST Showdown.

O druhém postupujícím rozhodovalo utkání mezi dánskými MAD Lions a finskými HAVU. Podle očekávání zvítězil na třech mapách první jmenovaný tým.

godsent a mad lions

Samotný BLAST Showdown startuje 23. listopadu a o dvě místa na podzimním finále BLAST Premier a 150 000 dolarů k tomu se v něm utká hned 16 týmů. Kromě zmíněných GODSENT a MAD Lions se v něm utká šest týmů, které nezvládly postoupit z úvodní části BLASTu

Těmi jsou Ninjas in Pyjamas, Complexity, FaZe a Evil Geniuses, k nim navíc přibydou dva horší týmy ze skupiny C, kterou tvoří AstralisG2FURIA a MIBR. Soupisku uzavře 7 pozvaných týmů, prvním potvrzeným je americký tým Liquid

Více o nadcházejícím turnaji naleznete v našem zápasovníku, kde naleznete také kompletní výsledky první části BLAST Premier. Více info o první části naleznete také v našem coverage.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.