Přejít k hlavnímu obsahu

STYKO s NoChance zvládl úvodní kvalifikaci na nadcházející EU Minor Closed Qualifier

26. 5. 2019 | 23:37 Counter-Strike 2
Evropské kvalifikační síto bývá vstříc každému Majoru čím dál těžší. Do boje se hned v první otevřené kvalifikaci vypravilo několik stovek týmu a nechyběly ani české a slovenské barvy.
STYKO
STYKO

Cesta na StarLadder Major vede jako vždy přes EU Minor, kde se představí osm týmů z celkových šestnácti v Closed Qualifieru. Složení uzavřené kvalifikace tvoří z poloviny pozvané týmy v čele se světovou pětkou fnatic či mousesports, za které aktuálně střílí i David 'Frozen' Čerňanský. Druhou osmičku utvoří týmy ze čtyř otevřených kvalifikací, z nichž ta první proběhla právě o tomto víkendu.

Z řad českých a slovenských týmů to nejdále dotáhli Trust.Universe, kteří porazili například Nexus Gaming a narazili až v TOP32 fázi na dánské Ambush Esport. Největší úspěch však zaznamenal Martin 'STYKO' Styk – někdejší Major legenda, která opět musí začít od píky. 23letý rodák ze Slovenska aktuálně působí v mezinárodním týmu NoChance po boku hráčů jako Maikelele, kRYSTAL, zehN, Thomas a kouče Devilwalka.

STYKO a spol. totiž dokázali porazit například Virtus.pro a v závěrečném zápase o postup i PACT, díky čemuž si zajistili slot v EU Minor Closed Qualifieru, který se uskuteční 10. až 12. června. Tento výběr z druhé strany pavouka doplňuje německá pětice Sprout. Pro všechny ostatní tu budou další tři velké kvalifikace, ta následující vypukne již tohle úterý. Registrovat se můžete zde.

EU Minor Qualifier
Štítky: StarLadder Minor
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.