Přejít k hlavnímu obsahu

Švýcarští fotbaloví fanoušci předvedli barbarské chování vůči gamingu

24. 9. 2018 | 16:09 Všechny hry
Esport nabírá stále větší a větší popularitu a zatímco my hráči jsme z toho samozřejmě nadšeni, některým lidem to evidentně stále vadí.
Scheiss e-sports
Scheiss e-sports

Samozřejmě že i nyní stále velká část společnosti pohlíží na esport jako na zlo a něco naprosto zbytečného, situace se ale začíná výrazně zlepšovat. Vždyť k včerejšímu úspěchu Astralis na Majoru blahopřál i sám dánský premiér! Ještě podstatnější roli než politici ale v přijímání esportu většinovou společností hrají celebrity, jako třeba sportovci, či rovnou samotné sportovní kluby. Ale jak se nyní ukázalo, ne vždy k libosti svých vlastních fanoušků.

Gamepad

O co jde? V zápase švýcarské ligy mezi Young Boys a Basilejí, tedy dvěma kluby, které se do esportu investují, fanoušci Young Boys začali na stadion házet tenisáky a ovladače ke konzolím a následovaly i transparenty – zatímco fanoušci domácího celku připravili vkusně jen obrázek tzv. "pause buttonu", basilejští ultras rozvinuli kus látky s nápisem, který lze přeložit jako "esport je k h**nu". Nikdo neříká, že s esportem musí fanoušci těch tradičních sportů souhlasit, tato akce už ale bezpochyby překročila meze vkusnosti. Měli snad nějací fandové na Majoru či The International nápisy urážející fotbal nebo hokej?

Zdroj: dexerto.com
miluju videohry a hlavně ligu legend