Přejít k hlavnímu obsahu

Team Moops se vyjádřil k aktuální situaci, kdo bude v organizaci pokračovat?

19. 8. 2019 | 08:08 Všechny hry
Nečekanou zprávou otřásla během páteční noci domácí scéna. Ambiciózní Team Moops totiž mění svoji strategii a výsledkem je okamžitý odchod některých sekcí. Vše se ale v následujících dnech vyjasnilo.
Team Moops
Team Moops

UPDATE 19. 8. | Organizace se konečně k celé situaci vyjádřila na svém Facebooku. Po níže zmíněných sekcích ve hrách Rainbow Six: Siege a Clash Royale již Moops nikdo neopouští, u pozůstalých sekcích by měly být zachovány i původně smluvené podmínky. Novým přírůstkem je naopak CS:GO sekce v čele s rpg, která se hned na úvod svého působení dokázala kvalifikovat na Tiger Masters LAN.

Složení CS:GO sestavy Teamu Moops:

 Česká republika Václav '​​​​​​rpg' Vlach
 Česká republika Marek 'kinzo' Bílek
 Česká republika Patrik 'Dev7l' Stuchlík
 Slovensko Tomáš 'zyored' Cvaniga
 Slovensko Matúš 'uZman' Rechtorovič

Team Moops vletěl na domácí scénu s velkými ambicemi dělat věci jinak, než ostatní. Velký vliv na jednotlivé kroky měl samotný zakladatel a majitel Václav 'rpg' Vlach, který se po založení značky pro svůj CS:GO tým rozhodl postupně nabrat celou škálu sekcí. Jeden z jeho manažerů, Matěj 'straty' Cihlář, ale v noci oznámil odchod z organizace a oproti krátkým zprávám odcházejících hráčů vnesl do situace i trošku světla.

Dodělám poslední povinnosti, které mám nebo cítím, že mám vůči Team Moops, a odcházím z vedení. Nechci být už dál spojovaný s touto organizací, kterou jsem bral za svoji. Neztotožňuji se s názory, rozhodnutími a chováním majitele veřejným ani interním. Přeji hodně štěstí sekcím CR, R6 a všem dalším hráčům a týmům, které se k nim připojí a budou z pochopitelných důvodů hledat štěstí jinde.

Kdyby se někdo ptal, proč se děje tohle všechno okolo týmu, tak je to z toho důvodu, že to majitele přestalo naplňovat a rozhodl se, že dne na den investovat jinam, což naprosto chápu, ale musíme to ukončit řádně.

S aktuální situací ale bohužel nemůžu absolutně nic dělat, pokusím se domluvit, aby všichni obdrželi to, co jim bylo mými ústy slíbené majitelem a aby měli co nejvíce bezproblémový odchod/přechod do nových týmů.

Právě sekce ve hrách Clash Royale a Rainbow Six: Siege jsou prvními, které oficiálně oznámily odchod. Nejlepší domácí R6S tým se v touze postoupit do Challenger League vrací k původnímu názvu KaYEET, status free agenta poté na Twitteru oznámil CR hráč Danoboss, jehož další kroky budou směřovat do zahraničí.

Otázkou nyní je, co bude se zbytek Moops, a jestli budou opravdu další sekce po odchodu prvních dvou i s hlavním manažerem následovat. Pokračování podpory CS:GO se dá vzhledem k přímé angažovanosti majitele týmu očekávat, ale pro takovou PUBG sekci by konec po několika dnech zejména kvůli deadline v rámci ligy PEL Contenders byl více než nepříjemný. Faeli jako tahoun Hearthstone sekce nyní bojuje na Masters Tour v jihokorejském Seoulu, na nějaké soudy je tak zřejmě brzy, ačkoliv Pokrovac již organizaci opustil. Výčet sekcí poté uzavírá League of Legends tým, o jehož budoucnost by dle Stratyho slov mělo být postaráno.

Na sociálních sítích se sám majitel vyjádřil ještě následovně:

Tady se nekončí a neodchází z důvodu, že já bych něco nesplnil, tady jde o to, že nadále v budoucnu nebudu investovat svoje peníze do výplat. Nikdo neřekl, že budeme úplně končit, ale půjde se jinou cestou a to tou, jako jsou ostatní orgy, tzv. soběstačnosti. Zda to půjde či nikoliv je už věc druhá. A když to řeknu zcela otevřeně je mi to jedno.

Organizace přinesla v letošním roce svěží vítr na domácí scéně, a proto jí v novém režimu přejeme hodně štěstí.

Štítky: Team Moops
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.