Přejít k hlavnímu obsahu

Tipsport COOL Liga nově i ve FIFA 20!

17. 4. 2020 | 21:20 EA SPORTS FC 24
Do seriálu COOL lig přibývá již třetí herní titul, kterým bude populární fotbalový simulátor FIFA 20. Díky titulárnímu partnerovi Tipsport jsme připraveni na velký vstup na kompetitivní FIFA 20 scénu u nás a už teď se tak můžete těšit na živě vysílané zápasy těch nejlepších hráčů u nás.
FIFA COOL Liga
FIFA COOL Liga

Na rozdíl od zbylých COOL lig, kde se hraje v týmech, se ve FIFA 20 bude soutěžit individuálně, a to o celkový prize pool ve výši 155 tisíc korun. Hlavním cílem ligy je vytvořit dlouhodobou soutěž pro fifaře hráče u nás a přiblížit se klasickým sportům, ať už kvalitou živého vysílání a dalšího obsahu, stejně jako pronikáním do mainstreamových médií.

Složení 1. ligy:

  • 4 hráči s přímou pozvánkou
  • 6 hráčů z uzavřené kvalifikace

Složení 2. ligy:

  • 10 hráčů z uzavřené kvalifikace

O Tipsport COOL ligu ve FIFA 20 Ultimate Team bude mít možnost usilovat kdokoliv, jelikož otevřené kvalifikace budou pro neomezený počet hráčů. Každý jednotlivec navíc bude mít možnost účasti v obou z nich. Z otevřených kvalifikací postoupí vždy šestnáctka nejlepších do uzavřené části, kde již budou čekat 4 hráči pozvaní za své úspěchy v minulosti. Otevřená kvalifikace se hraje systémem BO3 single elimination a nedohrává se do konce, pouze do fáze, kdy zbývá 16 hráčů. Čtyři hráči budou pozváni přímo do první ligy.

FIFA COOL liga

Samotná liga bude probíhat v devíti hracích kolech o pěti zápasech, takže se utká jednou každý s každým. Za každou výhru v lize bude hráč odměněn tisíci korunami, které se připíšou k celkové výhře. Do play-off postoupí nejlepších šest hráčů, první dva rovnou do semifinále a hráči z 3. až 6. místa do čtvrtfinále. Mezi první a druhou ligou se bude hrát baráž, která rozhodne o složení jednotlivých lig v další sezóně.

Rozdělení prize poolu:

  • 1. místo: 50 000 Kč
  • 2. místo: 25 000 Kč
  • 3. místo: 15 000 Kč
  • 4. místo: 10 000 Kč
  • 5. - 6. místo: 5 000 Kč

Hracími dny budou středa a pátek a všechny zápasy první ligy budou živě vysílány ze studia. Další informace, jako data konání jednotlivých blížících se kvalifikací, seznam pozvaných hráčů, budou oznámeny v následujících dnech.

Štítky: FIFA COOL liga