Přejít k hlavnímu obsahu

TOP6: Které domácí týmy se v roce 2020 představily v nejlepších dresech?

2. 1. 2021 | 17:30 Všechny hry
Rok 2020 bohužel offline akcím nepřál, i přes to se řada domácích organizací vytáhla a alespoň na sociálních sítích se představila ve svých povedených dresech. Pojďme se teď podívat na ty nejpovedenější z nich.
cz/sk dresy
cz/sk dresy

Jako obvykle patří začátek nového roku rekapitulacím, v tomto článku si ukážeme, v jakých dresech bojovaly domácí celky. V první řadě je třeba zmínit, že většina domácích týmů se představila v černých dresech. Proto se v našem výběru zaměříme spíše na alternativní dresy, v kterých se hráči neobjevovali tak často, za to se však vymanily z průměru, i když občas se v našem žebříčku mihnou i tradiční varianty

Sazka.BRUTE

Sazka.BRUTE poprvé představili svůj herní úbor na začátku roku ve Vnitroblocku, kde se konala také úžasná launch párty. Tehdy tato organizace pod novým vedením vsadila na černé dresy s logem, kde nechyběly ani nenásilné, ale zároveň nevýrazné prvky. Celý design navíc podtrhl červený límeček.

Po spojení organizace se Sazkou přišla také obměna dresu. Tomu nově dominuje logo Sazka Esport, samotné logo BRUTE teď hraje spíše druhé housle. Zaujme i samotná barva dresu, která nabízí pomalý přechod z černé do červené. Tuto kombinaci navíc výborně doplňuje bílý pruh, který najdeme na vnitřní části dresu.

Novější varianta dresů týmu Sazka.BRUTE
Novější varianta dresů týmu Sazka.BRUTE
Zdroj: BRUTE

Entropiq

Tato organizace se nemusí pyšnit jen širokou základnou fanoušků a spolupráci s předními ambasadory, ale také skvělými dresy. Entropiq se většinou ukazovali hlavně v černých dresech se zelenými detaily. Nové dresy přišly zhruba před měsícem poté, co Entropiq uzavřeli spolupráci se značkou Puma. Nově se tak hráči budou objevovat hlavně v minimalistických polokošilích, kterým dominují pouze logo týmu a výrobce dresů.

Kromě toho se však hráči občas ukázali i ve druhé variantě dresů, která nás zaujala nejvíce. Alternativní dresy se pyšnily totožným designem jako ty hlavní, svítily však v zelené barvě, kterou doplňovaly černé prvky spolu s černým logem organizace. Tento herní úbor prostě dokázal zaujmout a za to patří Entropiq palec nahoru.

Hráči Entropiq se loni kromě tradičních černých dresů představili i v zelené variantě
Hráči Entropiq se loni kromě tradičních černých dresů představili i v zelené variantě
Zdroj: Entropiq

Vikingekrig

Vikingové se během roku 2020 jednoznačně usadili mezi špičkou domácích organizací. Pro uplynulý rok si tým připravil také nové skvělé dresy, které v této oblasti znamenaly velký krok dopředu a pouze potrhly skvělé výkony, které sekce této organizace předvedly.

Vikingekrig Esports se u návrhu dresů držely svého omlazeného grafického jazyka, dominuje tedy černá barva a červenobílé prvky. Tahle kombinace prostě funguje na jedničku, v takto skvělém provedení o to více.

Vikingové se v uplynulé sezóně také představili v nových dresech
Vikingové se v uplynulé sezóně také představili v nových dresech
Zdroj: Vikingekrig

SINNERS

V roce 2020 se vrhla na scénu ve velkém stylu také nová organizace SINNERS Esports. Ta zabodovala hlavně na CS:GO scéně, kde získala MČR titul v nádherných černých dresech s červenými prvky.

Nás však více zaujal dres, ve kterém se objevili hráči League of Legends sekce. Hříšníci v tomto případě vsadili na kombinaci dvou odstínů červené barvy, které sekundují černá loga týmu a partnerů. Tato kombinace prostě funguje na jedničku a je škoda, že se v těchto dresech nepředstavilo více celků.

SINNERS vsadili u League of Legends týmu na červené provedení
SINNERS vsadili u League of Legends týmu na červené provedení
Zdroj: Sinners

Sampi.Tipsport

Zapomenout nesmíme ani na Sampi.Tipsport, kteří v uplynulém roce zabodovali hlavně se svou FIFA sekcí. Zabodovali však i svým dresem, černý dres totiž doplňuje modrý pruh v barvě loga Sampi, ve spodní části najdeme zase oranžový pruh v barvách hlavního partnera Tipsport. Dres tak dominuje hlavně výbornou a nenásilnou implementací partnerských log, která navíc designově funguje.

Sampi.Tipsport skvěle implementuje barvy svého hlavního sponzora
Sampi.Tipsport skvěle implementuje barvy svého hlavního sponzora
Zdroj: Sampi

Inside Games

I když žebříček nemá dané pořadí, podle nás si nejpovedenější dresy bezesporu připravil tým Inside Games. Oproti ostatním nevsadili na černou barvu, ale šli proti proudu s bílo-modrou kombinací. Skvělým podtržením celého designu je modrý pruh, který zvýrazňuje přechod mezi oběma barevnými částmi. Jednoduchost bílé barvy navíc krásně rozbíjí detaily, které vychází z loga Inside Games.

Inside Games silně využívá detaily z loga týmu
Inside Games silně využívá detaily z loga týmu
Zdroj: Inside Games

Která organizace si podle vás připravila nejlepší dresy?

Sazka.BRUTE
14% (6 hlasy)
Entropiq
14% (6 hlasy)
Vikingekrig
18% (8 hlasy)
SINNERS
27% (12 hlasy)
Sampi.Tipsport
7% (3 hlasy)
Inside Games
20% (9 hlasy)
Celkem hlasů: 44
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.