Přejít k hlavnímu obsahu

TopGaming představuje ligu, která bude přímou kvalifikací na slavný Mythic Invitational

29. 1. 2020 | 20:50 Magic: The Gathering Arena
Domácí portál TopGaming.eu odpálil velkou bombu pro všechny české a slovenské Magic: The Gathering Arena hráče. Ve spolupráci se silnými partnery totiž spouští Česko-slovenská ligu, jejíž šampion postoupí přímo na světový turnaj nejvyšší kategorie, Zendikar Rising Mythic Invitational.
Magic Česko-slovenská liga
Magic Česko-slovenská liga

MTGA CZ/SK liga, jak zní název kanálů nově vzniklé soutěže, bude probíhat vždy v neděli. Každá ze tří sezón se bude skládat z osmi turnajů, jejichž formátem bude swiss. Čím lepší skóre za pět zápasů hráč zaznamená, tím více bodů do celkové tabulky získá. Po těchto turnajích se na vyvrcholení zimní, jarní a letní sezóny utká vždy šestnáctka nejlepších hráčů. Kromě finančních výher, gemů přímo do hry a dalších odměn partnerů ligy se bude ve všech případech hrát o čtyři sloty na grandfinále celého roku. Po třech sezónách proběhne v podobném formátu ještě Last Call za body z celého roku a po ní vznikne TOP 16, která se utká na velkém finále.

Tento závěrečný turnaj bude velkolepou událostí celé domácí MTG scény, ať už jste fanoušky klasické papírové verze, nebo jste si hru zamilovali až díky digitální Arena verzi. Jak můžete vidět sami na infografice níže, tak šampion této Česko-slovenské ligy postoupí přímo na Zendikar Rising Mythic Invitational. Pokud nebudeme počítat samotný světový šampionát, tak jde o turnaj té nejvyšší kategorie světových turnajů, která existuje. Čeští a slovenští hráči dosud vždy museli po úspěchu na lokálním eventu uspět ještě na dalším regionálním, aby se dostali na jeden z Mythic Invitationalů. Soutěž od TopGamingu je tak obrovskou možností, jak se prosadit ve světě. Každý turnaj třídy totiž nabízí neskutečný prize pool 750 tisíc dolarů, který hovoří sám za sebe.

MTGA CZ/SK liga
MTGA CZ/SK liga
MTGA CZ/SK liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.