Přejít k hlavnímu obsahu

AS Trenčín vstupuje do vod League of Legends

4. 2. 2019 | 20:48 League of Legends
Slovenský fotbalový klub AS Trenčín a jeho esportová divize dnešním dnem oficiálně otevírá podporu dalšího titulu. Řeč je o League of Legends, ve kterém do svých řad nabírá nový tým s ambicemi dobýt nejvyšší příčky domácích turnajů.
AS Trenčín League of Legends
AS Trenčín League of Legends

Devízou AS Trenčín eSports byl až dodnes fotbalový simulátor FIFA 19, jako tomu je třeba i u Sparty Praha. Po kvalifikaci na novou sezónu Hitpoint Masters, odkud vede cesta do Evropy, však slovenský klub odhalil karty s novou akvizicí. AS Trenčín se angažováním League of Legends sestavy zařadí po bok jmen jako Schalke 04, Paris Saint-Germain nebo Besiktas, které již populární MOBA hru delší dobu podporují.

Hájit barvy ASTN bude opravdu silná sestava, která se nemusí tajit nejvyššími ambicemi. Solo linky obstarají bývalí hráči Inside Games, Jakub 'Dreedy' Viceník a Jan 'Dread' Hrbáč. Zkušenosti týmu dodává zejména lesapán David 'Jejky' Jakubec, který stejně jako support Václav 'Vasked' Benda má na svém kontě i tituly z Mistrovství České republiky. Základní pětku uzavírá Tibor 'Charca' Charčenko. O tým se pak starají Jiří Kaláb a Martin Stříbný.

Motivace tohoto týmu je po postupu do Hitpoint Masters jednoznačná – uspět v domácí konkurenci, sesadit eSubu a představit se na evropské půdě.

Sestava
Společně s Jirkou Kalábem jsme se na konci loňského roku dohodli, že zkusíme složit tým pro přední příčky české scény a hráčům připravit adekvátní podmínky pro hraní. Náš cíl je připravit hráče, aby se dostali do zahraničí. Hledali jsme dlouho organizaci, která má hráčům co nabídnout. Dlouho jsme jednali i s jednou českou organizací. Finální fáze však nevyšla a hráči se rozhodli podmínky nepřijmout. Všimli jsme si s Jirkou, že Trenčín podporuje esport a tak jsme zkusili oslovit právě je. No a tak nějak to vyšlo. Jsme tady, připravujeme se bojovat o top tým v CZSK a snad se to vydaří!

vyjádřil se Martin Stříbný, manažer týmu.

Zdroj: astrencin.sk
Štítky: AS Trenčín
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.