Přejít k hlavnímu obsahu

Trenér historicky nejúspěšnějšího CZ/SK týmu oficiálně ukončuje hráčskou kariéru

26. 6. 2020 | 18:26 Counter-Strike 2
Tomáš 'teCkoO' Koširer byl svého času podepsán pod úspěšnou sestavou Alza.eXtatus, která to na světovém žebříčku dotáhla dokonce i do nejlepší třicítky. Poté se vrátil zpátky ke hraní, což s několika pauzami dotáhl až do dnešního dne – dne, se oficiálně loučí s kariérou.
teCkoO
teCkoO

Mladší ze sourozenců Koširerů se na Mistrovství České republiky poprvé dostal v roce 2013, kdy hájil barvy FrozenRiders. Aktuálně 25letý hráč tak má za sebou relativně dlouhou kariéru, která je ale dnešním dnem definitivně u konce. TeCkoO vždy patřil k lídrům svého týmu, nikoliv individuálním hvězdám, díky čemuž se úspěšně prosadil také jako trenér. Jak ale sám říká v oficiálním rozloučení, tak se už nějaký čas cítí být „slabý jak čaj,“ což má na svědomí i prohlášení o tom, že si „nevěřil a lidem kolem sebe často kazil výsledky“. V minulosti si již několikrát dal pauzu, ale vždy se nechal přemluvit dřívějšími parťáky a láskou ke hře samotné.

Jeho letošním angažmá bylo působení v nové ambiciózní organizaci Enterprise Esports, kde se teCkova parta upsala před startem Sazka eLEAGUE. Ani v tu chvíli se ale u hráče samotného nezlepšil celkový pohled na své dovednosti: „Krátko po tom, ako sme sa kvalifikovali, som chalanom povedal, že jednoducho som slabučký a pre nich bude lepšie, aby si našli iného piatého, ktorý ich nebude brzdiť. Chalani toto odmietli a chceli hrať so mnou.“ Tato situace se nakonec dostala až do takové fáze, že kapitán svůj tým dovedl až do konce soutěže, jejíž konec byl ale nešťastný. Po pádu do baráže neuspěli Enterprise Esports ani zde a nedokázali se v lize udržet.

EP teCkoO

Oficiálně už je známo, že se s týmem rozloučila největší hvězda Zero, po něm tak končí i jeden z hlavních pilířů, který celou sestavu dal dohromady. Enterprise ještě nějakým způsobem dohrají Winners League a ESEU, kde je teCkoO svou přítomností podpoří, po těchto dvou soutěžích ale bude definitivně konečná. Zkušený in-game leader či trenér se však nechce rozloučit se světem esportu nadobro a v organizaci, kde letos působil, se pro něj hledá jiná, dosud nespecifikovaná role. Stejně tak se nebrání a tomu, že by si v budoucnu vyzkoušel roli analytika či komentátora, na což má bezesporu dobrý základ v rámci znalostí hry samotné, i domácí scény.

Ve svém prohlášení zkušený hráč doplnil, že během svých hráčských pauz si nejvíce uvědomil, že mu chyběl větší kontakt s blízkými mimo svět CS:GO, který musel často upřednostňovat před kamarády i vlastní rodinou. Nyní tedy má opravdový čas na odpočinek, po kterém bude připraven se svěží vrátit na scénu v nové pozici.

Enterprise Esports dohrávají ligy v tomto složení:

 Slovensko Tomáš 'teCkoO' Koširer
 Slovensko Peter 'naturaL' Turčan
 Slovensko Matúš 'uZman' Rechtorovič
 Slovensko Martin 'creZe' Bagala
 Slovensko Michal 'kyrie' Zajic

Štítky: teCkoO
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.