Přejít k hlavnímu obsahu

Trio We Dem Girlz porazilo světové šampiony Cloud9 a vyhrává ELEAGUE Cup o 150 tisíc dolarů

4. 12. 2018 | 12:49 Rocket League
Po světovém šampionátu proběhl na světové Rocket League scéně další velký turnaj, kde se představila právě nejlepší osmička v čele se světovými šampiony. Na ELEAGUE Cupu bylo ve hře 150 000 dolarů a fanoušci si užili celé řady vyrovnaných sérií. Kdo v Atlantě nakonec triumfoval?
ELEAGUE Cup
ELEAGUE Cup

Světová Rocket League scéna je v posledních měsících opravdu vyrovnaná a poslední turnaje poznaly řadu různých vítězů. Ještě před světovým šampionátem byl jasnou světovou jedničkou tým Dignitas, v Las Vegas se však parádně rozehráli Cloud9 a na nejdůležitějším klání sezóny triumfovali. Krátce na to však přišel další ročník ELEAGUE Cupu, kde mohlo americké trio potvrdit svoji pozici. To se však nestalo.

Poslední dobou se zdá, že určité týmy umějí hrát na určité soupeře, a to se potvrdil právě i v Atlantě. Skupinu A ovládli NRG Esports, kterým se tradičně v úvodních částech turnajů daří, šanci nedali ani zmiňovaným Cloud9, kteří postoupili ze druhého místa. Béčkem prošli bez pořádky Dignitas, kteří chtěli dát zapomenout na neúspěch ze světového šampionátu, ačkoliv obě výhry se rodily nejtěsnějším možným rozdílem. V dalších vyrovnaných duelech nakonec doplnili semifinálové složení hráči We Dem Girlz.

Světový šampion se však probudil do úplně jiné formy. NRG opět selhali a WDG se výhrou 4:2 posunuli do finále. Ve druhém semifinále jsme pak byli svědky reprízy finálového duelu z Las Vegas, a i tentokrát si Cloud9 s Dignitas poradili. V grandfinále ELEAGUE Cupu o 150 tisíc dolarů se tak utkaly dva týmy ze druhých míst skupiny.

Do finále vstoupilo lépe trio We Dem Girlz, které úvodní zápas BO7 série vyhrálo v prodloužení 1:0. Poté přišly dvě další výhry o jeden gól, což sice C9 kontrolovali výhrou 4:1, ale více už odvrátit nedokázali. WDG zcela ovládli pátou hru v prostředí Neo Tokyo poměrem 7:1 a stávají se tak šampionem ELEAGUE Cupu 2018, díky čemuž si odnášejí také odměnu 72 tisíc dolarů.

Štítky: ELEAGUE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.