Přejít k hlavnímu obsahu

Turecké okénko: Gilius znovu nahrazen?!

8. 2. 2019 | 02:00 League of Legends
Loni měl našlápnuto na skvělou sezónu v Team Vitality, kde ho ale v létě nahradil Kikis. V LEC si místo nenašel a proto jeho cesta zamířila do turecké TCL. I tam za něj už tým ale má náhradu, tentokrát z Jižní Koreji.
Gilius Besiktas Esports
Gilius Besiktas Esports

Je to tak, Gilius má znovu problémy s udržením se ve svém týmu. Přední turecký tým, Beşiktaş Esports, ve kterém si zahrál i Sheriff nebo Nardeus, totiž do své sestavy získal nového zkušeného korejského junglera. SeongHwan se sice podle oficiálního prohlášení měl s Giliusem pouze dělit o hrací čas, ale podobné znění už jsme nedávno slyšeli i u Vitality a po Kikisově příchodu už si Gilius nezahrál. Německý jungler, který je známý svým sebevědomým vystupováním na sociální síti Twitter, očividně dělá problémy, protože by jinak příchod nového junglera vůbec nedával smysl.

Besiktas Seonghwan

Jeho turecký tým sice zatím nijak závratně neselhává a v silné konkurenci zatím drží skóre 3-3, ale očekávání byla určitě o něco vyšší. Údajně vázne hlavně týmová komunikace a sestava se nedokáže shodnout na tom, jakým stylem chce hrát. Giliuse může děsit i fakt, že SeongHwan není v žádném případě nováčkem na profesionální scéně. V jihokorejské LCK si zahrál za týmy Afreeca Freecs, Rox Tigers a naposledy za Hanwha Life a do Turecka rozhodně nepřišel s ambicí pouze sedět na lavičce. V týmu už navíc působí korejský midlaner Nagne, se kterým by si mohl dobře rozumět a utvořit silné jungle/mid duo.

Standings

#TýmSkóre
1Royal Youthlogo std.pngRoyal Youth5 - 1
1SuperMassive eSportslogo std.pngSuperMassive eSports5 - 1
31907 Fenerbahçe Esportslogo std.png1907 Fenerbahçe4 - 2
3Galatasaray Esportslogo std.pngGalatasaray Esports4 - 2
5Beşiktaş Esportslogo std.pngBeşiktaş Esports3 - 3
5Dark Passagelogo std.pngDark Passage3 - 3
5Team AURORAlogo std.pngTeam AURORA3 - 3
8HWA GamingLogo std.pngHWA Gaming2 - 4
9Galakticoslogo std.pngGalakticos1 - 5
10Bursaspor Esportslogo std.pngBursaspor Esports0 - 6

Trick tápe, Wolf s Frozenem se smějí

V lize nyní působí už osm korejských hráčů, z nichž se nejhůře (ne)daří Trickovi a jeho Galakticos. Sám korejský jungler se zkušenostmi z Koreji i Evropy ale na vině úplně není, o čemž svědčí i zdaleka nejlepší statistické hodnoty z jeho týmu. Na výbornou se naopak daří bývalému supportovi SKT, Wolfovi s Frozenem, jejichž SuperMassive po boku Royal Youth drží první příčku se skóre 5-1.

V Royal Youth po odchodu Freeze s Abbedaggem také zaplnili jejich místa v sestavě Korejci a GBM s Pilotem zatím odvádějí skvělou práci. Slušně se vede i Ruinovi, který sice nenašel místo v LEC, ale s 1907 Fenerbahçe se mu zatím daří držet na dostřel první příčce.

TCL 2019

Nejlepšími individuálními výkony zatím ale oslňuje turecký rodák, konkrétně toplaner Dark Passage, Ragner. Tento mladík vypadá jako někdo, kdo by mohl jít ve šlépějích Broken Blada, který z Royal Bandits zamířil do severoamerické LCS. O Ragnerových skvělých výkonech svědčí i ohromná účast u killů (80,2 %), účast na týmovém damage (30,2 %) nebo fakt, že proti svým oponentům vede v průměru o 955 zlata v patnácté minutě. Ragner nyní zaslouženě vede bodování MVP a dost možná je v hledáčku týmů z LEC nebo LCS. 

Hráči s více než jedním MVP

#MVP / Výher týmuHráč
1.3/3Dark Passagelogo std.png Ragner
2.2/5Royal Youthlogo std.png GBM
2.2/41907 Fenerbahçe Esportslogo std.png Kirei
2.2/3Team AURORAlogo std.png Madly
2.2/4Galatasaray Esportslogo std.png Taikki
2.2/5SuperMassive eSportslogo std.png Stomaged
2.2/5SuperMassive eSportslogo std.png Wolf
2.2/3HWA GamingLogo std.png StarScreen

 

Zdroj: @bjkesports
Štítky: TCL