Přejít k hlavnímu obsahu

Twitch snížil populární streamerce ban ze 30 na 4 dny

17. 2. 2019 | 17:35 Všechny hry
Twitch a bany za nesmyslné důvody jsou kapitola sama o sobě, občas si ale nejpopulárnější streamovací platforma svoji chybu evidentně sama uvědomí.
Výchozí obrázek
Fareeha

O co jde? Streamerka vystupující pod nickem Fareeha na svém streamu označila jihoamerické hráče Overwatch anglickým slovem "shit" (část ze streamu, kde k tomuto došlo, si můžete pustit na videu níže) a reakce Twitche na sebe nenechala dlouho čekat – streamerka obdržela třiceti denní ban za "hate speech". Fareeha ihned vydala post na TwitLongeru, ve kterém se za své chování omluvila, banu tím ale samozřejmě nezabránila.

Jenže po tom, co Fareeha ukázala email, který jí Twitch zaslal, začali proti tomuto rozhodnutí streamovací plaftormy někteří lidé z komunity vystupovat. Především jim pak vadilo to, že jako "hate speech" může být bráno už i to, že někoho označíte slovem "shit". Jestli je tedy nyní jako "hate speech" brána fráze, kterou uslyšíte snad pokaždé, když půjdete hrát nějakou online hru, co všechno už tedy na streamu nemůžete říkat?

Streamerky se na Twitteru zastal třeba  i Richard Lewis z organizace ESP Gaming a esportový konzultant Rod Breslau pak dokonce získal důkazy, že na komunitním jihoamerickém OW Discordu se hráči domlouvali, že Fareehovi budou hry naschvál kazit. A toto se prostě k Twitchi dostat muselo a streamerce byl nakonec ban zkrácen. Ani tak ale není jasné, jestli ban nevyústí i v nějaké další následky, určitě je ale dobře, že Twitch na feedback komunity zareagoval a kdo ví, třeba si na to příště při rozhodování o dalším nesmyslném banu nějakého streamera vzpomenou a tentokrát mu ho už vůbec neudělí.

Štítky: Fareeha, Twitch
miluju videohry a hlavně ligu legend