Přejít k hlavnímu obsahu

Ukázka dalšího agenta! Jak vypadá čínská healerka Sage?

26. 3. 2020 | 19:07 VALORANT
Před týdnem jsme měli možnost blíže nahlédnout do arzenálu ruského agenta Sovy a dnes vám přinášíme další gameplayovou ochutnávku. Tentokrát se jedná o všestrannou čínskou agentku Sage!
Valorant Sage
Valorant Sage

"Jsem štít i meč" je jednou z hlášek nové čínské agentky a musíme říct, že opravdu není daleko od pravdy. Nejen, že nová posila ve Valorantu působí jako skvělý healer, ale kromě své podpůrné role vám pravděpodobně zvládne stejně efektivně nakopat pozadí. Když to přirovnáme ke hře Overwatch, Sage vypadá jako pěkně nadupaný mix Mercy, Mei a díky svým orbům možná Moiry. Pokud se tedy dostane do rukou nějakého hráče s precizní muškou, bůh vám pomáhej.

Sage, ať už jde kamkoliv, kolem sebe pro své spojence vždy zajišťuje bezpečí a když zrovna neoživuje své padlé přátele, oplácí svým protivníkům silné útoky, zatímco zajišťuje bojiště. Prozatím je to dle informací jediný healer v celém Valorantu, ale to neznamená, že vás nedokáže bez rozmýšlení zabít. Pojďme se teď ale blíže podívat na teaser z jejího gameplaye.

V ukázce můžete sledovat, že Sage posílá na svého spojence léčivý orb, který doplňuje zdraví, podobně jako u Zenyatty, v průběhu času. Krátce na to zaslechne nepřátelské kroky a okamžitě přepne na zpomalující orb, který vytvoří pole zářivého zeleného čehosi, a usmrcuje svého protivníka sekundární zbraní. Zde akce ovšem nekončí, místo toho, aby se Sage držela vzadu, tak se znovu vrhá do boje. Tentokrát začne nabíjet svůj orb s bariérou a odřízne svým oponentům cestu, zatímco se sama dostane na výhodnou pozici a své protivníky vcelku rychle vyřeší, čímž vyhraje celé kolo.

Neviděli jsme však ještě její ikonickou a zároveň nejvíc kontroverzní schopnost, tedy oživení, které bude mít jistě obrovský vliv na průběh hry. Když Sage nabije svoji ultimátku, může po krátké chvíli znovu postavit na nohy některého ze svých spojenců, a to rovnou s plnými životy. Jak si čínská agentka ve hře opravdu povede sice zatím nevíme, ale její arzenál schopností vypadá vážně silně.