Přejít k hlavnímu obsahu

Univerzitní derby předčilo naše očekávání

Vypravili jsme se na první esportové derby mezi Univerzitou Pardubice a Univerzitou Hradec Králové. Ještě nikdy se akce svého druhu v tomto rozsahu v České republice nekonala, a tak jsme samozřejmě nemohli chybět.
Logo
Logo

Od rána probíhaly přednášky o tématech ze světa esportu, například o kybernetické bezpečnosti a esportu na vysokých školách. Abych byl upřímný, čekal jsem větší účast studentů a veřejnosti. Přednáškové místnosti nebyly zdaleka zaplněné a jinak tomu není ani v aule, kde se konala hlavní událost dne - zápas univerzit v CS:GO, League of Legends a karetní hře Hearthstone.

Zorganizováno bylo vše velmi dobře. Jediným nedostatkem byly technické problémy týkající se zvuku na streamu. Ty se nakonec podařilo vyřešit a dále vše běželo v pořádku. Atmosféra byla celkově velice uvolněná a příjemná, hráči si přes svou rivalitu hru užívali a z jejich míst jsme mohli slyšet vtipkování a smích.

Publikum

V CS:GO ve velmi napínavém prodloužení třetí a zároveň rozhodující mapy zvítězila UHK. Závěr to byl neskutečný a diváci v sále ho doprovodili bouřlivým potleskem.

Následovalo utkání v LoL, kde dominoval tým z Pardubic a s jasným přehledem zvítězil 2:0. Skóre se tedy vyrovnalo a rozhodující disciplínou byla hra Hearthstone.

Vítězové LoL

Hearthstone hráči pardubické univerzity nakonec dokázali udolat domácí a mohli se tak radovat z vítězství na prvním univerzitním esportovém derby v České republice. Na závěr bychom chtěli pogratulovat vítězům a poděkovat organizaci ESA za skvěle odvedenou práci a popřát všem účastníkům i organizátorům hodně štěstí do budoucna a více podobných akcí pro domácí komunitu. 

Štítky: ESA