Přejít k hlavnímu obsahu

Update #22 již dnes v noci přinese i rank systém

2. 10. 2018 | 16:00 PUBG: Battlegrounds
Další pokračování seriálu "Opravujeme PUBG" je tady, tentokrát s pořadovým číslem 22. Chystaný update, který je již na test serveru a na živý by měl dorazit začátkem října, přinese 18 slibovaných bugfixů a také řadu inovací. Jednou z těch nejdůležitějších je zavedení rank systému.
Výchozí obrázek
Zdroj: Zdroj
PUBG update #22

Nejvíce diskutovanou novinkou je zavedení rank systému o osmi úrovních. Ty budou podobně jako například v Overwatchi rozděleny podle hodnoty vašeho elo ratingu, v případě PUBG tedy rank pointů. Jak můžete vidět na obrázku, rozlišení úrovní je snadné. Do 1399 bodů začínáte jako bronzáci, 2000+ vám zaručí status Grandmastera.

  • Abyste získali svůj rank, potřebujete odehrát 10 rozřazovacích zápasů.
  • Posun nahoru i dolů bude probíhat čistě na základě rank pointů.
  • V rámci nového systému budou vylepšeno i lepší zobrazení statistik.
PUBG rank system
PUBG rank system
PUBG rank system

Změny se dočkáme i v rámci výběru map, Erangel a Miramar již nebudou společně pod pojmenováním "battle royale". Nyní bude možné spustit queue s libovolnou kombinací map. Přidána bude i možnost "quick join", která vám najde hru co nejrychleji a nezávisle na mapě.

PUBG map selection

Po vzoru CS:GO bude do PUBG implementován i tzv. "trade up system". Pokud se vám v inventáři válí desítky zbytečných předmětů s nulovou hodnotou, nově budete mít možnost deset z nich sloučit v jeden vyšší úrovně. Maximální item tier, na kterou se půjde trade up system dostat, bude modrá. Vedle předmětů bude každý trade up vyžadovat i určitý počet BP.

PUBG trade up system

Slibované změny v rámci kampaně FIX PUBG se dočká i uživatelské prostředí. Do hry budou přidána nová výběrová kola, ve kterých si po aktuálním vzoru emotes budete moci vybrat heal/booster nebo správný granát, aniž byste museli proklikávat či procházet inventář.

V základu budou klávesy nastaveny následovně:

  • G / F1: granáty
  • ~ / F2: heal/booster
  • F4: emotes (změněno z `)
PUBG wheel menu
PUBG wheel menu

UI/UX se dočká i přidání možnost skrýt jména hráčů v killfeedu, kteří knocknuli nebo zabili vás nebo vašeho spoluhráče. Přidány byly také notifikátory, které vás budou varovat, pokud některý z aspektů vašeho připojení je nestabilní. Defaultně je tato možnost vypnutá, v případě zájmu si ji budete muset aktivovat.

PUBG network lag detect

To nejlepší jsme si ale nechali na závěr. Je to neuvěřitelné, ale díky příchodu rank systemu se dočkáme REGION LOCKU! Matchmaking bude automaticky určovat váš region a pouze v případě, že se v jednom týmu nachází hráči z různých koutů světa, tak bude vybrán nejvhodnější server. Již žádný manuální výběr.

Update #22 vedle FIX PUBG oprav přináší i 17 vedlejších, ke kterým ještě můžeme připočítat další posun v optimalizaci nadbytečných předmětů. Naše oblíbená hra jde opravdu zajímavým směrem a věříme, že i nejnovější update dopomůže k ještě lepší stabilitě; noví konkurenti již brzy přijdou na trh. Kompletní patch notes si můžete přečíst na oficiálních stránkách Steamu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.