Přejít k hlavnímu obsahu

UPDATE: Quietus Day nakonec navyšuje sloty na 24 týmů

22. 6. 2020 | 21:35 Counter-Strike 2
Registrace na šestnáctý ročník kultovní CS:GO akce Quietus Day byly spuštěny již loni v listopadu, začátkem roku bylo QD několikátým rokem také zařazeno do seriálu MČR v počítačových hrách. Nyní však přichází smutná skutečnost, nutno uznat, že minimálně očekávaná.
Quietus Day 2020
Quietus Day 2020

UPDATE: Organizátoři se na Facebooku vyjádřili k počtu účastníků, akce tak nabírá reálných rozměrů:

Máme zde pro vás malý update ohledně ročníku 15¾. Maximální počet týmů pro CS:GO turnaj je stanoven na 24 (původně na 16). Počet týmů je omezen z důvodu dodržení rozestupů mezi jednotlivými účastníky akce. Vstupné pro každého hráče je stanoveno na 350 Kč, diváci se nijak registrovat nemusí a mohou na akci bez problémů dorazit.

Rok 2020 offline akcím nesvědčí a nejeden pořadatel na situaci spojenou s pandemií koronaviru doplácí. Pořadatelé Quietus Day ale nehází flintu do žita a v pořadí již šestnácté pokračování oblíbené komunitní akce je stále na pořadu dne. Po předchozím březnovém oznámení o sledování situace a vyčkávání do posledního momentu dnes přišel oficiální odsun, QDčko se neuskuteční 10. až 12. července, ale 21. až 23. srpna.

Termín je však tím nejmenším, co se mění. Vzhledem k aktuálním opatřením musí být razantně snížen počet týmů, proto se organizátoři rozhodli neplánovaně vrátit ke svým kořenům a udělat letošní vydání ryze komunitní. Vstupné bylo sníženo na 350 Kč na hráče a kompletně zrušen byl prize pool. Oficiálně tedy nepůjde ani o oficiální šestnáctý ročník, ale spíše o 15¾, jak sami pořadatelé na Facebooku píšou. Spolu se změnou parametrů LAN akce bohužel tím pádem nemůže platit ani původně oznámená dotace MČR bodů. O přesných změnách bude v následujících týdnech informovat organizační tým Mistrovství ČR v počítačových hrách.

Akce proběhne v duchu for fun a aby se neřeklo, že pořád sedíme zavření doma, tak se holt uzavřeme na kulturáku. Tohle QD neberte jako regulérní ročník, ale spíše jako takový bootcamp a setkání se svými přáteli. Jde nám spíše o to, příjemně se pobavit a odreagovat,
Quietus Day
Štítky: Quietus Day
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.