Přejít k hlavnímu obsahu

Už v pátek začne tradiční Rallye Český Krumlov. Letos se pojede virtuálně

20. 5. 2020 | 08:00 Virtuální závody
Tisková zpráva – Rallye Český Krumlov se letos v důsledku koronavirových opatření přesune ze silnic na monitory. Nově vzniklá soutěž eSport Rallye Český Krumlov nebude pouze náhradou pro fanoušky tradičního závodu, odstartuje zároveň SONAX Mezinárodní mistrovství České republiky v online rallye.
rallye
rallye

Padesát let – tak dlouho se (až na dva roky v 80. letech) každé jaro odehrává velmi populární jihočeské Rallye Český Krumlov. Ale letošní ročník bude asi tím nejneobvyklejším. Kvůli pandemii koronaviru se odehraje v závodní hře Richard Burns Rally ve dnech 22. až 27. května. Celá událost je pod záštitou Autoklubu ČR.

Tradiční soutěž bude prvním závodem z nově vzniklého SONAX Mezinárodního mistrovství České republiky v online rallye. Organizátoři připravili ve spolupráci s pořadateli největšího domácího virtuálního seriálu NRC náročnou soutěž s devíti rychlostními zkouškami o celkové délce téměř 80 kilometrů.

eSport Rallye Český Krumlov
Kromě rychlostní zkoušky Svince, která je reálným testem využívaným v harmonogramu minulých ročníků soutěže, se bude závodit na vložkách s charakterem podobným našim erzetám. Oříškem bude typicky krumlovské počasí, díky němuž se jezdci při zdolávání nástrah měřených úseků velmi přiblíží realitě,

rozpovídal se Pavel Kacerovský, ředitel eSport Rallye Český Krumlov a hlavní pořadatel skutečného podniku.

Soutěž bude otevřená pro domácí i zahraniční jezdce se soudobými vozy – od nejmenších dvoukolek třídy R1 až po vrcholnou kategorii R5. Chybět nebudou ani atraktivní speciály R-GT. 

Na krumlovské soutěži odstartuje nová kapitola závodění v Richard Burns Rally. Online turnaje mají díky pluginu RBR Czech dlouhou tradici, teď však startuje premiérový oficiální šampionát pod patronací Autoklubu ČR. Závod eSport Rallye Český Krumlov bude hned na úvod náročnou prověrkou, uvidíme, jak si s ní účastníci poradí,

říká Dan Šimek, zástupce promotérské skupiny NRC.

Závodníci se mohou přihlásit do půlnoci 19. května, ale pokud se jezdcům podaří vyřídit si licenci dříve, mohou již v průběhu úterka na pluginu RBR Czech absolvovat seznamovací jízdy, ve čtvrtek se pak odehraje oficiální testovací jízda. Soutěž odstartuje, tak jako původně mělo Rallye Český Krumlov, v pátek 22. května a potrvá až do další středy. Pravidla a další podrobnosti naleznete na oficiálním webu soutěže.

eSport Rallye Český Krumlov

Výherci budou odměněni věcnými cenami. Za první místo si můžete odnést multifunkční laserovou tiskárnu Brother, kterou věnovala společnost PC servis KB ve spolupráci se značkou Brother, druhý nejrychlejší hráč dostane VIP GOLD vstupenku pro 2 osoby na 48. Rallye Český Krumlov a třetí v pořadí VIP asistenční kartu ÚAMK v hodnotě 1 890 Kč. Pro nejlepší v jednotlivých třídách a vítězku Dámského poháru jsou připraveny odměny od výrobce českých olejů MOGUL.

Veškeré informace o SONAX MMČR v online rally jsou k dispozici zde. Najdete zde všechny podrobnosti ohledně přihlášení a účasti v seriálu, sportovní řády, technickou podporu a nejaktuálnější novinky z tohoto nového seriálu.

Jedná se o skvělý způsob, jak fanoušky Rallye Český Krumlov úplně nepřipravit o oblíbenou událost a zároveň opět přiblížit esport o trošku blíže široké veřejnosti a jsme rádi, že můžeme být mediálními partnery takovéto akce.