Přejít k hlavnímu obsahu

Už víme, kdy začíná cesta na Major! První oznámené RMR turnaje jsou tady, včetně toho evropského

12. 4. 2021 | 11:57 Counter-Strike 2
RMR turnaje jsou kvalifikační cestou Major cyklu, který představilo Valve již minulý rok. Na začátku tohoto roku ohlásili, že hledají organizátory těchto turnajů a zároveň uvedli podmínky, které musí daný organizátor splnit. Nyní již známe většinu prvních regionálních RMR turnajů a s nimi i jejich data. Toho evropského se ujal Flashpoint.
FLASHPOINT
FLASHPOINT
Zdroj: logo soutěže

Je tomu krátce přes rok, co Valve uvedlo nový major cyklus. Ten se měl skládat z řady online RMR turnajů, na kterých týmy budou sbírat body podle jejich umístění. Tehdy se odehrálo pár RMR turnajů, které měly úspěšným celkům zajistit postup na Major ESL One Rio 2020. Bohužel situace ohledně koronaviru se nezlepšovala, a tak byli organizátoři nuceni turnaj zrušit.

Začátkem tohoto roku však přišla dobrá zpráva v podobě oznámení nového Majoru. Organizátorem se stalo PGL, pro nějž je to druhý Major ve vlastních rukou. Jejich prvotinou byl PGL Major Kraków 2017, který tehdy senzačně vyhráli Gambit v čele s Danylem "Zeus" Teslenkem. Samotný turnaj nejvyšší kategorie se bude odehrávat ve Stockholmu na přelomu října a listopadu. Klíčem, jak se na něj dostat, jsou jíž zmiňované RMR turnaje v online prostředí, o kterých informovalo Valve zároveň s oznámením nového Majoru.

V prohlášení Valve hledalo organizátory regionálních turnajů a zmínili i podmínky, kterých se organizátoři musí držet. Mimo jiné bylo částečně vyresetováno bodování a důležité je také zmínit fakt, že týmy mají možnost si vybrat, v jakém regionu budou bojovat o body do RMR žebříčku. Pokud se tým, který minulý rok hrál RMR turnaje v daném regionu, rozhodne, že chce bojovat v regionu jiném, tak se jeho slot z minulého regionu ruší a přenese se do regionu, ve kterém má v plánu hrát RMR turnaje nyní. Momentálně jsou již známy skoro všechny první RMR turnaje, kromě toho v CIS regionu. U něj se očekává, že bude každým dnem také oznámen.

    Flashpoint 3
    Flashpoint 3
    Foto: Flashpoint

    Evropa

    Nejzajímavější RMR turnaj bude bezesporu ten evropský. Flashpoint využil této příležitosti pro svůj návrat, který se uskuteční od 10. do 30. května v rámci třetí sezóny. Přímou pozvánku obdrželo 10 týmů a zatím není jisté, kdo obdrží tu poslední, jelikož na jedenácté pozici v RMR žebříčku se nachází organizace North, která se rozhodla z esportu odejít. S jistotou však uvidíme Astralis, Heroic, BIG, G2, FPX, Vitality, NIP, fnatic, OG a FaZe. Pozvané celky doplní další pětice z uzavřené kvalifikace, do které se budou mít šanci dostat týmy skrze další vlnu pozvánek nebo jednu ze čtyř otevřených kvalifikací. Z každého otevřeného turnaje postoupí do další fáze dva týmy. Celkem tak turnaj Flashpoint 3 bude hostit 16 celků, které si rozdělí RMR body mezi sebe.

    Harmonogram kvalifikací:

    Severní Amerika

    V zámoří si první RMR turnaj letošního roku bere na starost Beyond the Summit a uskuteční se v květnu jako cs_summit 8. Jeho součástí budou dvě otevřené kvalifikace a samotný hlavní turnaj. První kvalifikace se uskuteční od 1. do 2. května a druhá hned týden na to 8. a 9. května. Hlavní turnaj pak bude probíhat od 14. až do 30. května. Kromě kvalifikovaných týmů se očekává, že některé vybrané celky budou pozvány přímo do hlavního turnaje. Na podrobnější informace si však budeme muset ještě počkat.

    Asie:

    RMR turnaj pro 8 týmů proběhne v Asii pod hlavičkou Perfect World. Tato společnost, která již hostila mnoho eventů v asijském regionu, je také hlavním distributorem CS:GO v Číně. Čtyři účastníci vzejdou z otevřených kvalifikací, které se uskuteční od 14. do 17. dubna. Zbylé čtyři týmy dostaly přímou pozvánku, konkrétně jde o TYLOO, ViCi, Renewal a Invictus. Turnaj bude rozdělen do třech částí, přičemž s krátkými pauzami bude probíhat od 20. dubna až do 3. května.

    Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.