Přejít k hlavnímu obsahu

Uzimu vypršel kontrakt v Royal Never Give Up a je bez týmu. Přijde konec kariéry?

2. 6. 2020 | 17:00 League of Legends
Uzi je absolutní legendou elektronického sportu, a to zejména pro League of Legends komunitu. Jeden z nejlepších, ne-li dokonce nejlepší AD Carry všech dob je ale nyní na rozcestí. V týmu mu vypršela smlouva a svou změnou přezdívky dokonce naznačil konec kariéry.
Uzi League of Legends
Uzi League of Legends

S týmem RNG Uzi strávil šest let své aktivní hráčské kariéry. Z týmu přitom na začátku páté sezóny odešel, ale po třech splitech, kdy zažil působení v Oh My God, Qiao Gu Reapers a Newbee se opět do RNG vrátil a působil v něm až do 1. května, kdy mu v týmu vypršel kontrakt. Dlouho to vypadalo, že hvězda čínského regionu pouze vyjednává co nejlepší podmínky pro další působení, ale nyní to vypadá, že by mohl Uzi s profesionálním hraním úplně skončit.

Uzi Rename

Navádí k tomu jeho nedávná změna herní přezdívky. Jméno "ggggggmeile" sice může znít jako náhodná slátanina, ale meile se do češtiny dá přeložit jako "nikdy víc" nebo "už ne". Dlouholetou hvězdu RNG trápí od roku 2015 zranění a sám v dokumentární sérii od Nike přiznal, že kvůli němu přemýšlel o konci kariéry. Uzi si stěžoval na neustálé bolesti v jeho paži, které mu nedovolují hrát tolik hodin kolik by si přál, čímž logicky trpí jeho herní výkon.

Přestože Uzi nikdy nevyhrál světový šampionát, řadí se k největším tvářím světového League of Legends. Největšího úspěchu se dočkal v roce 2018, kdy po vítězství nad Kingzone DragonX získal titul v turnaji Mid-Season Invitational. Dlouho držel také rekord největšího počtu killů na profesionální scéně a v žebříčku i nyní drží 2. místo, když ho překonal současný midař Invictus Gaming, Rookie. Kvůli zranění si musel Uzi občas dopřát od hraní také pauzu, kvůli níž si nezahrál třeba v letošním jarním splitu čínské LPL.