Přejít k hlavnímu obsahu

EU FPL: Listopadová kvalifikace CZ/SK hráčům nevyšla

15. 12. 2019 | 23:01 Counter-Strike 2
V pořadí již dvacátá osmá kvalifikace do prestižní evropské FACEIT Pro League byla na programu 14. a 15. prosince. Do těchto bojů o jeden slot se probojovalo i několik českých a slovenských hráčů skrze FPL Challenger nebo samotnou českou ligu, kterou organizujeme ve spolupráci s našimi partnery Patriot VIPER a Alza.cz.
FPL Circuit
FPL Circuit

Největší česko-slovenská FACEIT liga je určena hráčům všech dovednostních kategorií a je jasným důkazem, že není problém se z nižších pater probojovat až do nejvyšších. Dva nejlepší hráči Division 1 si kromě věcných cen každý měsíc vybojují i dvě místenky ve velké evropské kvalifikaci, kde je doplní hráči z ostatních regionálních lig a několik desítek hráčů z ligy FPL Challenger. Právě odsud pravidelně postupují i další našinci.

Vítězem listopadového žebříčku CZSK FPL se stal Adam 'neofrag' Zouhar, který ale podobně jako David 'forsyy' Bílý v sobotu zamířil na finále ESL Nationals do Katovic. Jejich náhradou se stal Matej 'FluxX' Ondruš ze třetího místa. Více se do dění naopak zapojili hráči kvalifikovaní skrze z FPL-C. Několik her už aktuálně mají na kontě mistři ČR Lukáš 'luko' Hrabčík a Peter 'wEAMO' Rauch, několik jich odehrál už i Max 'SHOCK' Kvapil.

V případě úspěchu některého z hráčů vás o výsledcích budeme nadále informovat. Přejeme hodně štěstí!


UPDATE #1 (14. 12. 22:00): Po prvním dni je na tom nejlépe wEAMO na 18. příčce, 5 výher z 9 zápasů – stejně jako 22. luko – ale nejsou do druhého dne nic moc slibné. SHOCK je nyní 52., FluxX ještě o 9 pozic níže.

UPDATE #2 (15. 12. 18:00): Čeští i slovenští zástupci už jsou bez šancí. Druhý den to z vyšších pater zkusil jen wEAMO, po jedné výhře a jedné prohře to ale vzdal. FluxX je na tom v sedmé desítce podobně.

  • 1.  Turecko tecoNe – 1122 body (17 zápasů, 13 výher) – postupující hráč do EU FPL
    ...
  • 17.  Slovensko wEAMO – 1023 body (11 zápasů, 6 výher)
  • 23.  Slovensko luko – 1018 bodů (9 zápasů, 5 výher)
  • 51.  Česká republika SHOCK – 996 bodů (5 zápasů, 2 výhry)
  • 62.  Slovensko FluxX – 989 bodů (13 zápasů, 5 výher)
FACEIT CZSK Pro League
Štítky: FPL
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.