Přejít k hlavnímu obsahu

V dubnu se rozjíždí pravidelné turnaje v Rainbow Six: Siege!

1. 4. 2019 | 19:30 Rainbow Six: Siege
První dubnový víkend, konkrétně v sobotu 6. 4. od 19:00, se rozjede první R6S turnaj pořádaný zde na PLAYzone! Pojďme se podívat, na co se můžete těšit, kdo se turnaje zúčastní a co čeká ty, kteří se nebudou klání týmů aktivně účastnit.
Community NCup
Community NCup

Začneme tím nejméně atraktivním – systém turnaje. Je standardní. Dočkáme se stejného map poolu, jaký známe třeba z Pro League (tedy Banka, Border, Club House, Consulate, Coastline, Oregon, Villa).  Na rozdíl od PL, která v aktuální sezóně zvedla počet kol na jedné mapě na 6+6, v Nightcupech zůstáváme u systému 5+5. Dočkáme se už standardní pick + ban fáze a důležité je snad zmínit jen to, že se hraje BO1 (finále BO3), každý tým vybírá jednu mapu, ale hraje se ta od týmu "umístěného vlevo". Na rozdíl od většiny turnajů se v pravidlech Nightcupu však dočtete například toto: 

1.4.4.1. Spawnpeek
Zabíjení někoho, kdo se spawnul, se nebere jako glitch nebo bug – tudíž není zakázáno.

Věřím, že toto pravidlo (respektive absence pravidla o nelegálnosti Spawnpeekování) přinese spousty zajímavých situací. 

Siege

Na co se mohou těšit diváci? Bude turnaj streamován? Samozřejmě. Oficiální stream prvního turnaje a doufejme, že i mnoha dalších, zajistí moje maličkost (Tučňák) a Mishek. Dvojice, která vám přinesla například stream z ostravského offlinu nebo pravidelný úterní Siege podcast Black Eye.  Streamovat se bude na nově vzniknuvším Twitch kanálu Rainbow6_Czsk, jehož vytvoření se finišuje právě v těchto okamžicích.

 
Je potřeba zmínit jednu důležitou věc! Jedná se o „Community“ Nighcup. Komunita! U těchto pravidelných sobotních turnajů máme příležitost ukázat, jak je (nebo není) česká R6S komunita silná. Kolik týmů se přihlásí? Kolik diváků bude sledovat stream? Máme příležitost ukázat, kolik hráčů a fanoušků Rainbow Six: Siege zde je. Můžeme vychytat mouchy streamu, najít ty nejlepší castery a s trochou štěstí protlačit R6S třeba na MČR! Nezáleží na ranku, na skillu, na tom, jakou máte šanci vyhrát, přihlaste se, koukejte na stream, bavte se a podpořte u toho českou R6S scénu! 


Jak již bylo zmíněno, první NIGHTCUP (hrát a streamovat se bude totiž pravidelně každou sobotu) se uskuteční 6. 4. 2019 v 19:00 a registrovat se můžete přímo zde na PLAYzone.