Přejít k hlavnímu obsahu

V letní FORTUNA COOL lize bude ve hře více jak 100 000 Kč, kvalifikace vypuknou již dneska

2. 7. 2019 | 15:10 Counter-Strike 2
Přestávka je u konce, FORTUNA COOL liga pokračuje. V letní části sezóny se už klasicky bude bojovat pouze v Counter-Strike a do základní části se můžete podívat klidně i vy. O šest z celkových osmi míst se totiž bude bojovat v otevřených kvalifikacích.
Team Brute
Team Brute

Po povedené jarní části FORTUNA COOL ligy, ve které bojovali o nádherní prize money hráči CS:GO a Hearthstone, přichází letní sezóna. V ní se bude tradičně hrát jen jeden titul, kterým bude opět Counter-Strike. Formát se oproti jarní části nemění, v lize se utká osm týmů, na něž bude nejprve čekat základní část hraná specifickým formátem, který kombinuje styly round-robin s BO2 zápasy a double round-robin s BO1 utkáními. Body se totiž počítají z každého zápasu samostatně, veto ale probíhá stylem pro BO2 utkání.

Turnajovými dny pro kvalifikace budou čtvrtky a pátky, jedinou výjimkou bude ta úvodní, která by se v pátek kryla s jinou bodovanou akcí v rámci MČR 2019, a proto kvalifikační boje vypuknou již v úterý a středu. Hracími dny samotné soutěže budou v sedmi následujících týdnech vždy středy a čtvrtky.

Harmonogram kvalifikací:
Úterý 2. července 18:00LETNÍ FORTUNA COOL CS:GO liga - 1. kvalifikační turnaj
Čtvrtek 11. července 18:00LETNÍ FORTUNA COOL CS:GO liga - 2. kvalifikační turnaj
Čtvrtek 18. července 18:00LETNÍ FORTUNA COOL CS:GO liga - 3. kvalifikační turnaj
FORTUNA COOL Liga

Na LAN finále, které bude jako každou letní část hostit 14. září KAMIQ YOU FEST, postoupí ze skupiny čtyři nejlepší, formát tedy zůstává absolutně nepozměněn, účastníci ligy se ale měnit budou. Pozvání do základní části totiž obdržely pouze dva nejlepší celky z poslední sezóny, tedy zlatí medailisté z Brute.gg a druzí ROG.eXtatus. O zbylých šest míst se v průběhu července svedou tři otevřené kvalifikace, do nejprestižnější dlouhodobé soutěže na domácí scéně se tak můžete dostat klidně i vy.

Prize pool:

  • 1. místo: 50 000 Kč
  • 2. místo: 35 000 Kč
  • 3. až 4. místo: 10 000 Kč
  • Vítěz kvalifikace: 3x 5 000 Kč

A rozhodně je o co stát! Mimo možnosti potkat ty nejlepší domácí týmy totiž ve hře bude také prize pool v celkové hodnotě 120 000 korun. Pět tisíc bude čekat na každého vítěz kvalifikace, zbylých 105 000 pak bude ve hře v samotné hlavní části a mimo peněz budou ve hře i MČR body. V hlavní části si na pěknou porci přijdou úplně všichni, blíže k postupu na Mistrovství ČR v počítačových hrách vás tedy posune už jen postup z kvalifikace.

Rozdělení MČR bodů:

  • 1. místo: 1000 MČR bodů
  • 2. místo: 600 MČR bodů
  • 3. až 4. místo: 360 MČR bodů
  • 5. až 8. místo: 180 MČR bodů
Štítky: COOL liga
miluju videohry a hlavně ligu legend