Přejít k hlavnímu obsahu

Dnes máte poslední možnost zabojovat o Národní kvalifikaci na IeSF Mistrovství světa

27. 9. 2020 | 11:30 Dota 2
Desátého ročníku The International se letos fanoušci Doty 2 nedočkají, ale jedna velká naděje stále žije. IESF World Championship, tedy světové klání národních týmů, je totiž stále ve hře a chybět by stejně jako vloni neměla ani Česká republika! Chceš si zahrát o šanci reprezentovat svou krajinu? Tak čti pozorně, šanci totiž má naprosto každý.
IeSF Mistrovství světa v Dotě 2
IeSF Mistrovství světa v Dotě 2

Mezinárodní esportová federace letos uspořádá již 12. ročník IeSF World Championship, který se odehrají ve stejných hrách jako vloni, jen se přesune z Jižní Koreje do Izraele – tedy pokud to aktuální opatření dovolí. Akce by se měla konat v listopadu, takže nastal ten správný čas najít domácí reprezentanty! Ve spolupráci s Českou asociací esportu vám tak představuje Národní kvalifikaci ve hře Dota 2 pro Mistrovství světa 2020.

Loňský rok nabídl přímý výběr, ale letos má každý příležitost zabojovat o možnost obléknout prestižní dres se lvem na hrudi. Kvalifikační cyklus se bude skládat ze tří otevřených turnajů a finálové části kvalifikace. Tu utvoří tři vítězové úvodních turnajů, které doplní jeden pozvaný celek. Do kvalifikace se může zapojit jakýkoliv pětičlenný tým, jehož všichni členové budou české národnosti a kromě toho musejí být starší 16 let.

Formátem otevřených kvalifikačních turnajů bude Single či Double Elimination, což bude upřesněno podle počtu registrací. Celý cyklus vypukne 13. září a už na konci měsíce poznáme nové složení české reprezentace, která nás na letošním MS bude reprezentovat. Loni jsme v Soulu skončili těsně před branami bojů o medaile, takže určitě máme na co navazovat. Proto chceme pro ČAeS najít opravdu ty nejvhodnější možné kandidáty!

Harmonogram české kvalifikace na IeSF World Championship:
Neděle 13. září 17:00Národní kvalifikace IeSF EWC #1
Neděle 20. září 17:00Národní kvalifikace IeSF EWC #2
Neděle 27. září 17:00Národní kvalifikace IeSF EWC #3
Pondělí 28. září 17:00Národní kvalifikace IeSF EWC – finále

Reprezentační šampionát bohužel halí nejistoty. Místem konání je letovisko Ejlat v Izraeli, tam ale nejspíše odcestují pouze ti nejlepší a skupinová fáze má proběhnout pouze online. Předcházet světovému klání však bude ještě regionální finále, o jehož termínu konání ještě není rozhodnuto. Na finální informace se tak čeká.

IeSF Mistrovství světa v Dotě 2
Štítky: IESF
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.