Přejít k hlavnímu obsahu

V turnaji CS:GO vs. COVID-19 se utkají známí fotbalisté

6. 4. 2020 | 10:42 Counter-Strike 2
Charitativních esportových turnajů na pomoc v boji proti pandemii koronaviru se objevuje opravdu hodně, u nás i v zahraničí. I tak se ale stále dokáže objevit unikátní projekt, jako je nyní klání s názvem We Strike Corona, do něhož se zapojí i několik elitních světových fotbalistů.
Andriy Yarmolenko
Andriy Yarmolenko

Především u hráčů z Brazílie je láska k CS:GO známou věcí, takový Neymar dokonce pravidelně přidává na své sociální sítě příspěvky například o sledování zápasů týmu FURIA. Kromě špičkového hráče Paris Saint-Germain jsou hraním CS:GO profláknutí také Casemiro z Realu Madrid, Gabriel Jesus z Manchesteru City nebo Arthur Melo z Barcelony. O nich ale tento jedinečný turnaj We Strike Corona nebude, odehrávat se totiž bude v Evropě.

Tohle klání nese podtitul CS:GO vs. COVID-19 a i když není finálně známý termín, tak už známe víc než desítku potvrzených účastníků z řad známých jmen. V turnaji se představí dva hráči anglické Premier League, Andriy Yarmolenko z West Hamu United a Oleksandr Zinchenko z Manchesteru City, které doplní další osobnosti právě z Ukrajiny. Zajímavostí je, že mezi pěti účastníky z Dynama Kyjev je dokonce i několik hráčů, kteří disponuje rankem Supreme Master First Class a kvalitu tedy turnaj nějakou mít bude. Ostře sledovaný bude i Alexey Kostyliev, kreativní ředitel Natus Vincere a hlavně bratr jednoho z nejlepších hráčů, samotného s1mpla. Z Na`Vi se představí také bývalý Dota 2 hráč a světový šampion z roku 2011, Oleksandr 'XBOCT' Dashkevych.

Detaily formátu stejně jako datum konání ještě nejsou známé, na aktuální seznam potvrzených účastníků se můžete podívat na oficiálním Instagramu turnaje.

Štítky: We Strike Corona
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.