Přejít k hlavnímu obsahu

V4 Series od MAGNA TV má za sebou zimní sezónu. Kdo tentokrát triumfoval?

26. 2. 2019 | 14:23 Overwatch
Největší domácí liga s přesahem do sousedských států má za sebou další sezónu, která byla kvůli úpadku bohužel na delší dobu nejspíše poslední. Nejprve si však pojďme shrnout výsledky.
Výchozí obrázek
Zdroj: Zdroj

Zimní sezóna V4 Overwatch Series nabídla boje ve třech divizích. Nejnižší Tier 3 ovládl mezinárodní tým Wubalubadubdub, který ve finále zdolal Inaequalis Lutea. Nejužitečnějším hráčem se stal Pharah main z bronzového domácího týmu Comeplay, Mous. Liga označená jako Tier 2 nabídla ze všech tří soutěží nejvyrovnanější bitvy, na trůn se i tady usadil zahraniční tým, polská smečka Indigo Midnight, která si ve finále poradila s domácími Beeswarm, odkud si cenu MVP odnesl Immeral mainující Zenyattu. Na třetím místě se usadila další sekce Inaequalis s označením Corax.

V4 Overwatch Series
V4 Overwatch Series

Nejvyšší soutěž Tier 1 nabídla boje o prize money v hodnotě 12 000 Kč, z nichž vítěz bral rovnou polovinu. Dle očekávání si prestižní titul do své kapsy uzmul hvězdný polský tým Pogchampik Totalny, kterým však nEophyte zdatně ve finále sekundovali, na více než jednu mapu to ale nestačilo. Třetí místo pak získal další polský tým 1Digits. V této divizi byli nakonec určeni dva nejužitečnější hráči, shodou okolností dva flex hráči: Archa z 1Digits a Selfishh z nEophyte. Ani v jedné soutěži tedy tuto cenu nezískal některý z hráčů vítězného týmu.

V4 Overwatch Series

To je však z pozitivních zpráv všechno. Řada hráčů přechází na jiné hry, týmy se rozpadají, a na kompetitivní scéně se to podepisuje čím dál více. Spolu s minimální podporou Blizzardu pro týmy mimo Overwatch League to tedy znamená minimálně dočasnou stopku pro V4 Overwatch Series, která se jednou může, ale nemusí vrátit na scénu. MAGNA sice bude i nadále zprostředkovávat české přenosy prestižních evropských či světových turnajů, více o celé situaci prozradí esports manažer Zaumer:

Komunita je dnes úplně jiná, než pro kterou jsme s Magnou začínali Overwatch podporovat. Spoustu lidí odešlo k jiné hře nebo z esportu obecně. Většina týmů, které zůstaly, jsou hrozně nestabilní, neustále se to hádá a rozpadá. Z hráčů vyprchala ta bojovnost, co byla na začátku, a toxicita kolem OW je cítit čím dál víc. Upřímně ani my nejsme ze současného stavu kolem hry dvakrát nadšení. Na programu byla zhruba dvouměsíční pauza před letní částí. Rozhodli jsme se s realizačním týmem Magny, že tuto pauzu prodloužíme do doby, než bude OW a také komunita kolem něj v lepším stavu. Za tým pořadatelů Magny díky za přízeň a adminům za pevné nervy. Doufejme, že se ještě shledáme třeba na King’s Row, zatím ale cya na King’s Canyon!
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.