Přejít k hlavnímu obsahu

Vaevictis esports představil svou čistě ženskou soupisku pro LCL ligu

12. 2. 2019 | 13:27 League of Legends
S nadcházejícími změnami, které Riot games oznámilo v Rusku, se tým Vaevictis Esports rozhodl udělat velmi radikální změny ve své sestavě a představit čistě dámskou soupisku hráčů, která je bude reprezentovat v nové LCL lize.
VEA
VEA

Pro fanoušky ruského League of Legends přichází velké změny. Riot Games se rozhodlo po dvou sezonách již dále nepodporovat ligu CIS CL a místo toho vytvořit novou franchising ligu s názvem LCL. Součástí nové ligy je také tým Vaevictis Esports, o kterém se proslýchá, že nemá zrovna největší rozpočet pro svou League of Legends sekci. Po oznámení těchto změn byl údajně záměr týmu prodat svůj slot v lize. To se však nepovedlo a proto se rozhodli vyhodit dosavadní hráče a zaštítit čistě ženskou sekci a v souvislosti s tím změnili své logo tak, aby charakterizovalo ženské osazenstvo týmu.

Všechny hráčky, které jsou momentálně součástí tohoto týmu, jsou nováčky na kompetitivní scéně a toto angažmá jim narozdíl od mužů nedává pouze šanci prosadit samu sebe, ale taky dokázat, že kompetitivní svět League of Legends není pouze pro opačné pohlaví. Bohužel v tuto chvíli nemáme potvrzené ranky v soloQ u všech hráček, nicméně momentální soupiska týmu vypadá takto: v jungli se můžeme těšit na  Aida “Merao” Kazaryan s rankem diamond 3, na midu na Elena “VioletFairy” Koval - diamond 4 a support si zahraje Nataliya “Ankote” Zayko - platinum. Mezi zbylé dvě hráčky s nezveřejněnými ranky patří top Diana “TR1GGERED” Ivanchenko a ADC: Ksenia “Trianna” Mescheryakova. 

Vaevictis esports

Bez ohledu na rank či nedostatek kompetitivních zkušeností tohoto nového týmu je již za týden uvidíme hrát proti celkům, jako je například Gambit Esports - organizace, kterou můžete znát z LCS, nebo například Dragon Army. Uvidíme tedy, jak se bude dívkám v ruské lize dařit a jestli se jim povede prosadit něžné pohlaví v esportu.   

Soupiska Vaevictis esports:

 Rusko Diana “TR1GGERED” Ivanchenko
 Rusko Aida “Merao” Kazaryan
 Rusko Elena “VioletFairy” Koval
 Rusko Ksenia “Trianna” Mescheryakova
 Rusko​​​​​​​​​​​​​​ Nataliya “Ankote” Zayko

Štítky: ladies