Přejít k hlavnímu obsahu

Valdaboy po postupu na Czech HS Masters: V samotném finále beru jen první místo

10. 7. 2020 | 21:00 Hearthstone
A posledním postupujícím z druhé kvaldy, kterého jsme si vyzpovídali, byl Valentin "Valdaboy" Ivanov. Co na sebe prozradil on?
Czech HS Masters
Czech HS Masters

Ahoj, prvně se tě musím zeptat, jak se ti líbí celý turnaj a možnost se dostat z lokálního turnaje až na Masters Tour?

Zdravím, Czech HS Masters se mi líbí velice. Kvalifikace ve formátu BO3 utekly velmi rychle a web esga.gg fungoval na jedničku. Taktéž je nutné vyzdvihnout podporu přímo od Blizzardu, která se nejspíš odrazila i v prizepoolu. Výše prizepoolu je hlavním důvodem, proč jsem si kvaldy zahrál.

Prozradíš nám, jaké balíčky si v kvalifikaci hrál a jak se ti s nimi dařilo?

Celkově jsem za dvě kvalifikace zvítězil ve 13 sériích a 3 jsem prohrál. V kvaldě jsem hrál jen zábavné balíčky a dařilo se mi s nimi vyhrávat, což je hlavní.

Co od sebe očekáváš v samotném finále? Máš už teď některého z hráčů, kterého bys nechtěl potkat?

V samotném finále beru jen první místo, cokoliv jiného by pro mě znamenalo zklamání. Z nikoho nemám strach, tudíž je mi naprosto jedno, koho potkám.

Ty jsi v sobotu prohrál hned první sérii a přesto dokázal postoupit. Je to trochu ponaučení pro hráče, kteří již po první prohře turnaj vzdávají. Nechtěl ses taky zařadit mezi ně? Věřil si, že zvládneš postoupit?

Já se nikdy nevzdávám, protože si věřím v každé sérii. A to zejména na lokální scéně, kde většina hráčů nehraje ideálně a má v oblibě odevzdávat zápasy. Proto jsem si na postup věřil i se startem 0-1.

Tvůj zápas o postup s CptBoatsNHoes byl nejdelší z celého vysílacího dne a častokrát i ve swissu byly tvoje zápasy jedny z posledních. Sedí ti hraní pomalejších balíčků a můžeme něco takového očekávat i ve finále?

Hrál jsem balíčky, které většinou nezabíjejí protivníka kolem sedmého kola a jelikož jsem vyhrával, tak mé zápasy trvaly logicky déle. Co se týče série s CptBAH, soupeř mě ropoval téměř každé kolo. Taktéž měl velké štěstí v první hře, kdy z mořského obříka vykouzlil mocného Kolosuse a dvojitého 7/7 taunťáka. Kdyby tyto dva miniony nevytočil z Callingu, série by byla alespoň o 5 minut kratší. Porazil jsem ho 2:0 už ve swissu, tudíž jsem očekával stejný průběh i v neděli. Ve finále ode mě můžete čekat kterýkoliv balíček, jelikož mi sedne jakýkoli archetyp.

miluju videohry a hlavně ligu legend