Přejít k hlavnímu obsahu

Žádné CZ/SK týmy nakonec na první velký turnaj sezóny postoupit nedokázaly

5. 2. 2021 | 21:01 VALORANT
VALORANT Champions Tour oficiálně odstartovala. Po prosincovém First Striku bude dalším velkým turnajem VALORANT Masters, z nějž vede v rámci celoročního okruhu postupně vede cesta až na světový šampionát. Nejprve je však potřeba odehrát tři klání VALORANT Challengers, do nichž se zapojí i spousta českých a slovenských hráčů.
VALORANT Challengers
VALORANT Challengers

Kvalifikace na první turnaj VALORANT Masters se dělí na tři části, takzvané Challengers turnaje. Ten první je pouze kvalifikací na druhý v pořadí, který už ale spolu se třetím nabídne přímé sloty na samotném Masters. Jednotný ekosystém pro profesionální i amatérské týmy odstartoval ve čtvrtek 4. října otevřenou kvalifikací na Challengers 1. Po prvním dni jsme ve fázi TOP 32 a pro postup dále je potřeba vyhrát ještě dvakrát.

Kvalifikace se zúčastnila celá řada českých a slovenských střelců, z nichž mnoho se dostalo právě i do pokročilé fáze. V TOP 32 se nachází celkem třináct českých a pět slovenských hráčů, samostatně se Česká republika dokonce nachází na 6. místě mezi největšími velmocemi, jako jsou Francie, Polsko, Švédsko nebo Španělsko.

Celkově se do jediné otevřené kvalifikace na Challengers 1 přihlásilo 309 týmů. Vysoká očekávání po tažení vstříc First Striku se čekala od ENTERPRISE esports, kteří ale tentokrát neprošli už třetím kolem. Stejný osud potkal i eSubu a mezinárodní sestavu Entropiq, která výhrou nad vítězi First Striku o kolo dříve získala parádní skalp.

Třetím jiným domácím týmům se ale dařilo na jedničku. Slovenský tým Winfinity se v TOP 32 utká s Ninjas in Pyjamas, Sampi.Tipsport v případě výhry nad HEET mohou vyzvat slavný Team Liquid a Inside Games také čekají zajímavá jména. Obě následující kola se hrají tento pátek od 18, respektive 21 hodin. Další český hráč Jesse se do stejné fáze dostal s anglickou sestavou unsigned a stejný úspěch se povedl česko-slovenskému duu mikigoalie, Dext v barvách Movistar Riders. Zastoupení má naše scéna početné, tak snad alespoň někdo postoupí dále!

Sestavy s českými a slovenskými zástupci:

  •  Slovensko Winfinity: ecko, garzeN, DKN, destiny, woodhors
  •  Česká republika Inside Games: SH0UTy, Humlik, ROUSIK, MaFiN, M1st1ck
  •  Česká republika Sampi.Tipsport: MACHYY, Pjotr, Rias, Ambi, Nemám vlasy
  •  Evropa Movistar Riders: scarx, kamyk, mikigoalie, Dext, Ayke
  •  Velká Británie unsigned: m1sfit, neph, Honeybee, ozzy, Jesse

Rozpis pavouka závěru otevřené kvalifikace:

  • 18:00 –  Slovensko Winfinity vs.  Evropa Ninjas in Pyjamas – 0:2
  • 18:00 –  Česká republika Inside Games vs.  Evropa Alliance – 1:2
  • 18:00 –  Česká republika Sampi.Tipsport vs.  Maďarsko HEET – 0:2
  • 18:00 –  Evropa Movistar Riders vs.  Portugalsko Warriors – 0:2
  • 18:00 –  Velká Británie unsigned vs.  Portugalsko FTW Esports – 2:0
  • 21:00 –  Velká Británie unsigned vs.  Evropa G2 Esports – 0:2
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.