Přejít k hlavnímu obsahu

Vanik: Po MČR se cítím skvěle

16. 11. 2018 | 15:17 Hearthstone
V předposledním rozhovoru po MČR na naše otázky samozřejmě odpovídal stříbrný medailista, Vanik. Jak se po šampionátu cítí? A jak to vidí s ním a Hearthstone do budoucna?
Vanik
Vanik

Jaký máš z Mistrovství pocit?

Maximální spokojenost! Jak z akce samotné, tak z výsledku. Snažil jsem se na streamu dělat i trochu show, tak doufám, že si to všichni užili.

Doufal jsi před začátkem turnaje v takovéto umístění?

Určitě, ale měl jsem samozřejmě i respekt ze svých soupeřů. Co se týče jmen, byla to asi nejkvalitnější akce, kterou česká scéna pamatuje. Věřil jsem si určitě na postup ze skupiny, pak už jsem jen čekal, kdo bude můj soupeř a jak to bude podle line-upů.

Jak probíhala tvá příprava?

V říjnu jsem strávil 14 dní u Pokrovače doma, kde je to vlastně takový nonstop bootcamp. Hráli jsme hodně ladderu a získali tak přehled o metě, jaké decky jsou dobré, jaké spíš ne, atd. Doma jsem pak v prvním listopadovém týdnu dával dohromady nějaký smysluplný line-up. Měl jsem velké štěstí, že jsem ve skupině nepotkal žádného spoluhráče, protože jsem byl každý den v kontaktu téměř se všemi z eSuby a exsuby (Jarla+Faeli). Pár dní před deadlinem už se hrály i různé cvičné BO5ky, kde se zjišťovalo jestli má line-up nějaké slabiny. Po odeslání decků už se každý připravoval jen na to, aby zvládl pick and ban fázi ve své skupině.

Vanik

Když se zpětně podíváš na svůj line-up, jsi s ním spokojený?

Původně jsem měl připravenou jinou verzi druida, ale musím říct že Taunt mě i přes některé (i fatální) chyby dostal do finále, takže spokojenost. Spíše mě tedy mrzí, že jsem se pro tento line-up nerozhodl dřív, abych mohl Taunt druida víc trénovat a některých chyb se pak na MČR stage vyvarovat.

Za čtrnáct dní vychází Artifact, máš v plánu ho hrát?

Určitě mám v plánu si ho zkusit, pokud nebude stát vyloženě několik set dolarů. Asi to spíš ze začátku omrknu u nějakých streamerů, získám názory od spoluhráčů a vyhodnotím, jestli to bude stát za to. 

A jak to vidíš do budoucnosti s tebou a Hearthstone?

Teď v následujících týdnech toho máme ještě dost, čekají nás vlastně čtyři kvalifikace na LANky a Dreamhack ve Švédsku. Zároveň už jsme začali řešit nějaké team standingy a projekty na příští rok, ale o tom zase někdy jindy. Obecně se v budoucnosti chci dál soustředit na zlepšování se ve hře, kvalifikovat se na prelimky a odstartovat už plnohodnotný progamerský život!

Tak díky za rozhovor, nějaký vzkaz na závěr?

Čau, já jsem Martin.

Patička
Štítky: Vodafone, MČR mobile
miluju videohry a hlavně ligu legend