Přejít k hlavnímu obsahu

Vánoční update s hromadou Star Wars doplňků je tu

14. 12. 2019 | 13:30 Fortnite
Novinky na ostrově, splitscreen pro konzole, mapa pod sněhem, spousta nových věcí v item shopu a další změny. To vše přinesl patch 11.30v.
Gift item
Gift item

Největší změna pro konzole spočívá v přidání splitscreenu, neboli rozdělení obrazovky, na tuto možnost si bohužel na počítačích ještě počkáme, nyní takto můžete hrát pouze na Xbox One nebo PS4. Celá funkce je v počátku vývoje, takže se ještě očekávají doladění a změny.

Druhá velká změna se týkala mapy a ihned po seskoku z battlebusu je znát, že zhruba třetina mapy je pod sněhem. Zasněžené lokace vypadají vánočně a celkově není zimní tématika tak přehnaná, jako tomu bylo loňský rok. Přibyly nám dvě malé lokality na mapě, Shiver Inn a Apres Ski Bar, obě v blízkosti Misty Meadows, umocňující atmosféru alpských vesniček pod sněhem. V item shopu pak najdeme novou kategorii Star Wars Shop. Jak je z názvu patrné, koupit zde můžeme pouze SW skiny, pickaxes a glidery.

Sneaky Snowman update

Zpět do hry bylo přidáno bylo hned několik předmětů. První, co stojí za zmínku, je gift, který hodíte a objeví se zabalený dárek. Ten následně musíte rozbít a zjistit, co jste dostali. Nejčastěji se jedná o zlaté zbraně, štíty či medkit. Mezi zbraněmi, které takto můžete obdržet od Fortnite Santy, je také několik již v minulosti odebraných a ve hře se normálně nenacházejících – Tactical AR, Hunting Rifle či uhlí.

Kromě dárku byl přidán také Snowball Launcher, aneb granátomet na sněhové koule, a Sneaky Snowman. Oba itemy lze také získat z ledniček, které jsou rozmístěny v budovách a obsahují rare loot. Sněhuláci jsou hodně zvláštní item, u kterého spousta hráčů tápe při použití. Jedná se o pět sněhuláků, které můžete volně stavět nebo se za jednoho převléct a pohybovat se. Item funguje trošku jinak než v minulosti, ale nyní mnohem efektivněji.

Na závěr byla přidána nová úvodní obrazovka s novinkami a všichni již napjatě očekávají sobotní Star Wars event. O něm si můžete více přečíst v našem předchozím článku.

Štítky: Fortnite update