Přejít k hlavnímu obsahu

Vasked: V play-off chci hrát ještě lépe. Jdeme si alespoň pro druhé místo

1. 8. 2020 | 01:54 League of Legends
Ještě před startem play-off letní Hitpoint Masters ligy jsme vyzpovídali supporta Václava "Vasked" Bendu, který se SINNERS začne v nedělním čtvrtfinále v roli jasného favorita na postup. Tým má totiž jasnou ambici, a to dostat se na European Masters.
Vasked Rozhovor
Vasked Rozhovor

Vasked patří ke skupině zkušených hráčů na naší scéně a v minulosti si zahrál na její špičce s týmy jako eSuba či AS Trenčín, nebo zaniklými Majestic Lions, Fraternitas a eXtatus. Hned čtyřikrát pozvedl nad hlavu pohár pro vítěze Hitpoint Masters a dvakrát se radoval i z titulu mistra České republiky. 

Na jaře měl dobře našlápnuto s eSubou, kde však byl vyměněn za Rufuse a split nakonec zakončil se Sampi třetím místem. V letní sezóně se stal zkušený support součástí solidní sestavy, která zamířila pod křídla organizace SINNERS a v základní části tým jasně ukázal, že se s ním v boji o EU Masters rozhodně musí počítat. Nakonec SINNERS základní část zakončili na 3. místě o jeden bod za druhými Sampi.

Jak hodnotíš průchod SINNERS základní částí?

Naše výkony byly jako na horské dráze, což určitě není dobře a s klukama budeme muset zapracovat na tom, aby se to v play-off neopakovalo. Počas ligy v týmu panovala převážně dobrá nálada a já doufám, že si jí udržíme i do boje o European Masters!

V průběhu ligové fáze se vám poměrně dařilo, připsali jste si i skalp Sampi a dvakrát CG. Proč vás ale v obou případech překonali vikingové? 

Nemyslím si, že tam bylo nějaké podcenění, maximálně v úplně prvním zápase. Po prohře proti eSubě v super weeku se nám to nějak rozpadlo a prohráli jsme, co se dalo. Kluci z vikingů a Sampi ten den zahráli zkrátka lépe než my, a proto vyhráli. 
 

Vasked

Jak probíhala vaše příprava v lize? Jak spolupracujete s trenérem Worrym?

Naše příprava není nějak speciální. Většinou máme scrimy 2-3 týdně a každou neděli děláme před Hitpointem společně pick ban. Co se týče Worryho, tak mě osobně se sním pracuje dobře, často se sním bavím o různých scénářích, co a jak bychom mohli zahrát nebo picknout a tak podobně.

Co se týče konkurence mezi supporty, tak v tomto ohledu tak vnímám jenom Rufuse.

V play-off nakonec začínáte ve čtvrtfinále. Je to pro vás problém? 

Nemyslím si, že čtvrtfinále je pro nás problem a spíš bychom to naopak měli brát jako trénink navíc, který je po našich předvedených výkonech potřeba.

Co čekáš vlastně od BO5 série proti Brute? Je možné, že vás třeba dokážou překvapit?

Když budeme hrát naši hru tak věřím, že vyhrajeme 3:0. Pokud ne,  je možné, že nám jedna mapa ulítne. 
 

Jak hodnotíš své výkony v lize, kdy jsi dostal i dvě MVP, což žádný jiný support nemá? Kam bys se zařadil v konkurenci ligových supportů?

Svoje výkony hodnotím jako lepší průměr. Vím že dokážu zahrát lépe a snad se mi to podaří ukázat v playoffs! Co se týče konkurence mezi supporty, tak v tomto ohledu tak vnímám jenom Rufuse.

Hitpoint LEGENDs se bohužel opět zrušily. Mrzí tě, že se v případě postupu neukážete fanouškům ve svitavském kotli?

Tak samozřejmě je vždy lepší pocit hrát na stage, ale určitě nepatřím mezi hráče, které mrzí že Hitpoint LEGENDS nebudou. Hrát dvakrát Bo5 semifinále a pak hned Bo5 finále v jeden den mi přišlo jako extrém a pěknej nesmysl. 

Vasked rozhovor

V týmu máte dost kvalitních hráčů, často s velkými zkušenostmi. Kdo si bere za úlohu shotcalling?

Primární shotcalling si na sebe bere Wysek a já jsem pak sekundární shotcaller.

Jak se ti líbí současná meta? 

Současná meta mi vyhovuje, protože se na botlane dá hrát dost picků. Jen by Riot Games mohli buffnout Rakana, aby se začal více pickovat.

Máš na závěr nějaký vzkaz pro vaše fanoušky nebo čtenáře PLAYzone? 

Určitě bych rád poděkoval za jakoukoliv podporu a snad vás nezklameme a minimálně urveme to druhé místo. Taky jsem začal být aktivnějších na svých sociálních sítích (Facebook / Twitter / Instagram) a začínám pravidelně streamovat (Twitch), takže budu rád, když se stavíš!


Čtvrtfinále mezi SINNERS a Team Brute odstartuje v neděli 2. srpna asi od 14:30. Naváže na něj druhé čtvrtfinálové utkání mezi Cyber Gaming a Vikingekrig Esports.