Přejít k hlavnímu obsahu

Švédové se stávají mistry světa v Dotě 2

14. 12. 2019 | 05:42 Dota 2
Turnaj pořádaný Mezinárodní Esportovou Federací (IeSF) v Dotě 2 odstartoval ve čtvrtek a vyvrcholil v sobotu v ranních hodinách. Českou i Slovenskou republiku v Jižní Koreji reprezentovaly sekce organizace Inaequalis, do play-off se ale ani jeden výběr nedostal, ačkoliv Češi byli hodně blízko. K titulu se nakonec probojoval tým Švédska.
IeSF Mistrovství světa v počítačových hrách
IeSF Mistrovství světa v počítačových hrách

UPDATE #9 (14. 12. 5:30): Máme hotovo, šampiony IeSF Mistrovství světa v počítačových hrách se stává tým Švédska, který zúročil své zkušenosti a sehranost bývalého jádra Godsent a odnáší pro svou asociaci titul.

UPDATE #8 (13. 12. 13:00): Švédsko porazilo Filipíny 2:1 a Thajsko zametlo s Finskem 2:0, známe tak složení finálového duelu. V rámci programu se stihl odehrát i zápas o třetí místo, bronz si z Jižní Koreje odváží Finové.

IeSF Mistrovství světa v počítačových hrách

UPDATE #7 (13. 12. 6:35): A je konec. Finové se prezentovali opravdu dobrou hrou a české reprezentaci se nepodařilo v early game vybudovat dostatečný lead. Finsko po 25. minutě překlopili vedení na svoji stranu a každý další teamfight byl už jednoznačný. Češi tak končí těsně před branami postupu dále. Závěrečnou porážku utrpěli také Slováci. Pokud si chcete užít zbylé dění v turnaji, Cechi a poKo budou i nadále pokračovat v česky komentovaném streamu. V semifinále se ještě během dneška utkají týmy Filipín, Thajska, Finska a také Švédska.

UPDATE #6 (13. 12. 4:30): Zatímco Slováci bez motivace postoupit zaznamenali třetí porážku, tak Češi bitvu s Nepálem po sympatické týmové hře zvládli. Jisté místenky v semifinále už mají neporažené Filipíny a Thajsko, o další dva sloty se popere čtveřice Česko, Švédsko, Finsko a Srbsko. Srbové mají na místě dokonce i vlastního manažera a kouče, Švédové našlapanou sestavu. Nejideálnější variantou by tak bylo Finsko. – Los se nakonec vydařil a český výběr se opravdu od 5:30 utká s Finy. Oproti původnímu plánu by se z hlediska posunu měly následné semifinálové zápasy hrát současně, nikoliv po sobě. Snad se tedy budou týkat i nás!

UPDATE #5 (13. 12. 3:00): Druhý den začal na čas a Česká republika si po sympatickém výkon poradili se Švýcarskem a jsou tak stále ve hře. Slovensko naopak po smolném losu a druhé prohře končí. Snad v dalším kole nevyfasují černého Petra i Češi. Mezitím se potvrdila i informace o tom, že ruská výprava se s místem konání rozloučila, hlavním důvodem jsou nedostačující podmínky pro hráče jednotlivých her.

Rozpis zápasů:
1. kolo Česká republika Česká republika1:0 Japonsko Japonsko(0-0)
1. kolo Slovensko Slovensko0:1 Mexiko Mexiko(0-0)
2. kolo Česká republika Česká republika0:1 Thajsko Thajsko(1-0)
2. kolo Slovensko Slovensko1:0 Taiwan Taiwan(0-1)
3. kolo Česká republika Česká republika1:0 Švýcarsko Švýcarsko(1-1)
3. kolo Slovensko Slovensko0:1 Thajsko Thajsko(1-1 / 2-0)
4. kolo Česká republika Česká republika1:0 World Nepál(2-1)
4. kolo Slovensko Slovensko0:1 Švédsko Švédsko(1-2 / 2-1)
5. kolo Česká republika Česká republika0:1 Finsko Finsko(3-1)
5. kolo Slovensko Slovensko0:1 World Nepál(1-3 / 2-2)
Reprezentace ČR

UPDATE #4 (12. 12. 21:21): Páteční hrací den začne kvůli přesunu o hodinu dříve, tedy ve 2:00 našeho času. Hráči navíc musejí být na místě již dostatek času před startem, takže věříme, že se turnaji již vyhnou veškeré technické potíže, začne se na čas a všichni se budou moci plně soustředit na své výkony.

UPDATE #3 (12. 12. 15:00): Sice s podstatně menším počtem zápasů, ale první den je konečně za námi. Zatímco Slováci na skóre 1-1 už jen čekali na svého zítřejšího soupeře, zatímco Češi bohužel v klání s Thajskem nedotáhli comeback k vítěznému konci. Na český výběr bude na úvod posunutého čtvrtečního harmonogramu čekat Švýcarsko, Slovensko se utká s Thajskem, které jako jediný 2-0 tým čeká soupeř se skóre 1-1.

UPDATE #2 (12. 12. 13:13): Přesun se zdařil a máme i potvrzeno, že se bude dnes bude hrát už jen opravdu ta zmíněná dohrávka druhého kola, kde kromě duelu Čechů s Thajci chybí ještě tři další zápasy. — ZMĚNA! Bereme náš optimismus zpět, na všech počítačích nového místa pro hráče totiž není nainstalovaná Dota.

UPDATE #1 (12. 12. 12:12): Volba druhé venue, kde se měla odehrávat úvodní část Dota 2 turnaje, se ukázala jako nešťastná. Technika na místě po celý první hrací den nespolupracuje, vzduchem lítají Windows Update i blue screeny a kvůli několikahodinovému zpoždění jsme aktuálně ve fázi, kdy po více než 8 hodinách Češi odehráli pouze jediný BO1 zápas. Slováci stihli alespoň ještě druhé kolo. Organizátoři už ale zlomili hůl nad touto venue a řeší možnosti přesunu na jiné místo, kde by se dnes měly dohrát alespoň chybějící zápasy druhého kola. Další tři kola swissu by se tak musely stihnout v pátek před semifinále. S výpravou i samotnými hráči jsme po celou dobu v kontaktu, takže nás sledujte pro aktuální informace z místa.

Reprezentace ČR

Oba národní týmy hrající pod organizací Inaequalis budou bojovat v konkurenci dalších osmnácti světových mužstev. Jedním z nejsilnějších konkurentů je rozhodně sestava Ruska, případně Švédska. Hrát se bude celkem o 25 000 $, což sice není na Dotu 2 velká částka, ale na tomto turnaji se hraje o něco víc než jen peníze. Hraje se o titul mistra světů světa a velkou prestiž. Díky této akci se dozvídá o esportu i širší veřejnost a jednotlivé státy začínají postupně akceptovat esporty jako normální činnosti, ne jako zábavu podivínů a závisláků z heren. Skupinová fáze probíhá ve formátu swiss, který nabídne celkem pět hracích kol. Postupový klíč je jednoduchý, do play-off postoupí pouze čtyři nejlepší celky, které prohrají maximálně jednou. Pokud si přivstanete, tak zápasy české a slovenské reprezentace můžete sledovat na streamu u Cechiho. Nezapomeňte fandit!

Původní harmonogram:

  • 12. prosince
    2:00 – zahajovací ceremoniál
    4:00 – 1. kolo swissu
    6:00 – 2. kolo swissu
    8:00 – 3. kolo swissu
    10:00 – 4. kolo swissu
    12:00 – 5. kolo swissu
     
  • 13. prosince
    3:00 – 1. semifinále (1. vs. 4. tým swissu)
    6:00 – 2. semifinále (2. vs. 3. tým swissu) 
    9:30 – zápas o třetí místo
     
  • 14. prosince
    3:30 – grandfinále

Sestava české Dota 2 reprezentace:

 Česká republika Pavel "Mambos" Beneš
 Česká republika Tomáš "Jojka" Medvec
 Česká republika Adam "Ade" Koníček
 Česká republika Filip "Filminy" Komín
 Česká republika Erik "Tsuky" Cendelín

Sestava slovenské Dota 2 reprezentace:

 Slovensko Michal "Miško" Seryj
 Slovensko Samuel "Sammi" Frajka
 Slovensko Dávid "Yellowpanda" Šandala
 Slovensko Martin "Gaulteezy" Beťko
 Slovensko Lukáš "Lukyno" Džubek

Štítky: IESF, Inaequalis
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.