Přejít k hlavnímu obsahu

Velká překvapení v GSL

12. 7. 2018 | 16:40 StarCraft 2
Zatímco česká scéna pořádá hon na smurfující čarodějnice, západní svět se připravuje na Dreamhack ve Valencii a v GSL se dějí věci, o kterých by se většině lidí ještě před měsícem ani nesnilo.
Výchozí obrázek

Zatímco česká scéna pořádá hon na smurfující čarodějnice, západní svět se připravuje na Dreamhack ve Valencii a v GSL se dějí věci, o kterých by se většině lidí ještě před měsícem ani nesnilo.

Máme za sebou tři skupiny letos posledního GSL (pokud nepočítáme Super Tournament a GSL vs. Svět). Začneme tou s nejméně překvapivým výsledkem, středeční skupinou C.

Skupina C

Kdybych si měl tipnout na tento výsledek ještě před zápasem, asi bych řekl, že Innovation a Stats jsou velcí favoriti, Cure může jen překvapit a Hurricane se s námi v této sezóně rozloučí. Cure nepřekvapil, Innovation postoupil suverénně z prvního místa, Stats bez větších problémů z druhého a Hurricane zůstal poslední. Překvapením pro mě byl styl, jakým Innovation porazil Statse a jeho vyjádření k tomu, jak agresivně může v aktuální metě Terran hru začít, a přitom být schopný vrátit se pohodlně do hry. Možná se dočkáme mnoha agresivních her v podání Terranských hráčů. Ruku na srdce, kdo nemá rád pořádný 2rax!

GSL Skupina C

1. {#Korejská republika}  INnoVation2-04-0
2. {#Korejská republika}  Stats2-14-2
3. {#Korejská republika}  Cure1-22-4
4. {#Korejská republika}  Hurricane0-20-4

Skupina A

Vraťme se k první skupině, skupině A. Pro mě rozhodně nejpřekvapivější výsledek a také jedny z nejnapínavějších zápasů, které SC2 scéna za dlouhou dobu nabídla. Předpokládal jsem, že tuto skupinu hravě ovládnou oba Protossové, kteří budou bojovat o prvenství. Snad jedině Ryung by mohl překvapit, kdyby sOs nebyl ve své nejlepší formě. První dva zápasy nasvědčovaly tomu, že můj odhad se potvrdí. Classic hravě zvítězil 2:0 nad italským Zergem a Ryung nepřekvapil. V prvním postupovém souboji dominoval sOs, který prostě PvP umí. Reynor ve vyřazovacím boji porazil ve dvou velice dobrých hrách Ryunga. Už to byl pro mě velice zajímavý výsledek. Nic, co by se však vyrovnalo následujícím dvěma mapám. Reynor, šestnáctiletý Ital, kterého jsem znal maximálně díky jeho výkonům na NationsWar a také výkonům (vítězstvím) ve Wardiho turnajích. Proti němu ChinToss, Classic, jeden z nejlepších Protossů na světě, vítěz GSL, hráč, kterého minulou sezónu porazil v semifinále sám Maru. A Reynor s ním vytřel podlahu 2:0. Po první jednoznačné hře, ve které Zerg perfektně přečetl záměry Classica a hravě ho ztrestal, následovala jedna z nejnapínavějších map… Starcraftu! Mohl by ji zde popsat, ale mrkněte sami.

GSL Skupina A

1.{#Korejská republika}  sOs2-04-0
2.{#Itálie}  Reynor2-14-2
3.{#Korejská republika}  Classic1-22-4
4.{#Korejská republika}  Ryung0-20-4

Skupina B

Nemohu říct, že by mě výsledek skupiny B ohromil, jako ten ve skupině A. Nicméně musím říct, že pořadí bylo zasloužené. Byl to opět Zerg (IMBA… ehm), který si vysloužil největší pozornost. Tentokrát mluvíme o Leenockovi, střídajícím skvělé výsledky s těmi horšími. Nikdy nevyhrál GSL, pyšní se však prvenstvím z Dreamhacku nebo z MLG. Jeho dvojitá výhra nad Dearem není to, co mě zaujalo. Jeho hry proti nejlepšímu Terranovi na planetě však ano. To jak Leenock hrál, to jak takticky uvažoval ve hře, kterou proti terranské superstar vyhrál, vše na jedničku. Je Leenoctopus zpět?

GSL Skupina B

1.{#Korejská republika}  Maru2-04-1
2.{#Korejská republika}  Leenock2-15-2
3.{#Korejská republika}  Dear1-22-5
4.{#Korejská republika}  Forte0-21-4

GSL je až v sobotu, už teď ale můžete sledovat skupinové souboje Dramhacku Valencia.

Štítky: GSL