Přejít k hlavnímu obsahu

Více FPS, víc výher! Podívejte se na výhody lepších grafických karet s našimi profíky

19. 8. 2020 | 17:13 Všechny hry
V kompetitivních hrách je stále nejdůležitějším faktorem individuální skill hráče, ale stále existuje mnoho faktorů, které jeho výkon dokážou drasticky ovlivnit. Ve videu s vámi naši dva profíci proberou výhody lepších grafických karet a jejich vliv na herní výsledky!
Blade Kaparzo
Blade Kaparzo

Roman 'blade' Pilný a David 'KAPARZO' Lacina, tyto dva dobře známé české profíky vám určitě nemusíme představovat a právě tato dvojice vám pomůže lépe porozumět, jak může lepší grafická karta zásadně ovlivnit váš herní výkon. Obě osobnosti domácího Counter-Striku si tak ve videu sami vyzkouší, jaké to je hrát na střídačku na obyčejném počítači a nadupaném herním stroji s výkonnou grafickou kartou.

Naše esportové osobnosti si tak zahrají proti sobě, přičemž se utkají na obyčejném počítači s 60 Hz monitorem, kterému bude konkurovat mašina s grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER v doprovodu 240 Hz monitoru obohaceného o G-Sync. Jak se klukům dařilo na těchto strojích, jaké poznatky si z tohoto souboje odnesli, a proč je výhodnější zainvestovat do lepšího vybavení, to vše se dozvíte ve videu níže.

Ve výsledku se samozřejmě dá hrát i se slabší grafickou kartou, ovšem hráč je oproti ostatním zbytečně limitován. Lepší grafika znamená více FPS a více FPS vyústí ve větší množství výher díky lepší plynulosti hry, která také výrazně usnadňuje komfort při zaměřování. Další výhodou je eliminace negativních rušivých efektů, jako je ghosting, nebo naopak podpora latence systému pro rychlejší zobrazení objektů, tudíž vás už nikdy váš protivník neuvidí dříve, ať už hrajete CS:GO či například Rainbow Six Siege. O dalších výhodách spojených s vyššími FPS se můžete dočíst zde.

Štítky: nVidia, GeForce, blade, Kaparzo