Přejít k hlavnímu obsahu

VIDEO: Sampi po 8 měsících konečně představují gaming house! Co na něj říkáte?

Organizace Sampi se netají velkými ambicemi a mnohdy přemýšlí jinak, než jiné konkurenční organizace. No a právě proto už koncem minulého roku, kdy však ještě zvažovali zahraniční cestu, představili projekt s názvem gaming house. A ten je nyní kompletní, tak pojďte s námi dovnitř!
Sampi
Sampi

Herní tým založený českým reprezentačním fotbalistou Jakubem Janktem působí na herní scéně už několikátým rokem a dříve spíše sbíral úspěchy v zahraničí. Finský NHL hráč Eki patřil mezi světovou špičku a totéž se dá říct o Trackmania hráčích tweenovi s Kappou. Letos se ale vedení Sampi rozhodlo soustředit čistě na domácí scénu a v tuto chvíli v řadách organizace nepůsobí jediný zahraniční hráč nebo sekce. Nedá se však říci, že by tím Sampi přišli o kvalitu. Naopak se jim daří vyhledávat největší domácí talenty a budovat si hlavně lokální renomé.

Barvy Sampi aktuálně hájí CS:GO sekce, která je v 1. Tipsport COOL lize aktuálně na třetím místě, aktuální lídři MČR bodování v Brawl Stars a také FIFA tým tvořený Seronem a Mikim. U některých týmů už jste v minulých týdnech mohli vidět, jak se připravují v týmových prostorách, o kterých každý moc dobře věděl, ale až dosud nebyl projekt odhalen jako oficiálně dokončený. Gaming house byl představen loni v prosinci a už na jaře se plánovalo otevření s velkolepou párty. To kvůli světové situace možné nebylo, ale nyní jsou prostory již finální.

Pokud bychom gaming house Sampi měli porovnat s herními office Sazka.BRUTE, tak i když vnitřek bude u většiny takových prostor vždy podobný, tak tady se liší hlavně lokalitou. Zatímco BRUTE hrají přímo z Prahy, tak Sampi zvolili Tuchoměřice, které mají za rohem letiště a jeho lokalita tak být může v případě budoucích cest do zahraničí opravdu užitečná. Porovnání těchto dvou zařízení však necháme na vás. Podobně jako u BRUTE ale gaming house Sampi bude fungovat spíše jako multifunkční tréninkové centrum, kam budou hráči pravidelně dojíždět na společné bootcampy a nebudou tam dlouhodobě žít. Sampi tedy následují světové trendy, kde tenhle přístup postupně mizí. Bootcampy by podle slov COO Jakuba Faula měly probíhat každý měsíc, takže jsme zvědavi, jestli investice do parádně vypadajících prostor začne přinášet o to sladší ovoce v podobě více trofejí.

Prohlídku gaming house můžete zhlédnout ve videu, které s oficiálním představením organizace publikovala:

Štítky: Sampi
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.