Přejít k hlavnímu obsahu

Virtual GP pro rok 2020 vstupuje do nové éry s hrou iRacing

4. 11. 2019 | 12:59 Virtuální závody
Největší česká liga pro virtuální závodníky, Virtual GP, pro novou sezónu přechází na hru iRacing.
Výchozí obrázek

Po čtyřech vydařených sezónách s hrou Assetto Corsa mění šampionát Mercedes-Benz Virtual GP svou platformu. Nově bude domovem nejprestižnější české série simulátor iRacing, který v současnosti patří k tomu nejlepšímu, co světové virtuální závodění nabízí.

iRacing

Organizátoři se také snažili o co nejsnadnější přechod stávajících hráčů, ale také o příchod nových hráčů. A to se jim díky spolupráci s vývojáři hry povedlo. Hra sice funguje na bázi předplatného, účastníci kvalifikace však budou mít hru se základním obsahem zdarma, kvalifikovaní jezdci poté dostanou výraznou slevu na předplatné a zdarma získají také všechen potřebný placený obsah.

Samotný formát šampionátu bude mít základ v letošním ročníku, bude však mírně pozměněný. Šampionát bude opět rozdělen do částí, ty ale budou letos pouze dvě. V prvních šesti závodech se jezdci poperou se speciály kategorie GT3, v druhé části se představí ve formulích IndyCar. Zůstane také kombinace online a offline závodění. Ve studiu se jezdci setkají hned dvakrát, v obou případech se však během víkendu odjedou dva závody. Zůstává také offline zakončení sezóny, které bude opět součástí FORGAMES.

Do kvalifikace se jezdci mohou přihlásit již nyní. V lednu se závodníci utkají ve třech kvalifikačních závodech. Rozhodující část však nastane až v únoru, kdy si týmy budou po vzoru F1 Esport vybírat své reprezentanty. Více informací o kvalifikaci naleznete zde.

Štítky: Virtual GP
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.