Přejít k hlavnímu obsahu

Vláda USA přemýšlí nad zrušením Fortnitu, hráči mají strach

8. 11. 2020 | 12:00 Fortnite
To, že má vláda USA v plánu vydat zákaz na Čínou vlastněné aplikace tipu WeChat a Tiktok, už nějakou dobu víme. Šance, že by se to stejné mohlo stát i s Epic Games, činí fanoušky a hráče Fortnitu mírně nervózní.
uvodka
uvodka

Společnost Byetance, která vlastní TikTok, nic neponechala náhodě a začala postupovat velmi rychle ve snaze zrušit blížící se zákaz. V současné době jedná o založení alternativní korporace s názvem TikTok Global, aby zmírnila obavy různých zemí. WeChat naopak vlastní čínský konglomerát Tencent, který je všeobecně považován za největší herní společnost na světě. Kromě her má podíly i v dalších odvětvích, například v technologiích a ve výzkumu umělé inteligence. Mezi jeho dlouhodobý majetek patří také Epic Games - společnost, v níž Tencent vlastní 40 % podílu. Není tedy divu, že to fanoušky Fortnitu zneklidnilo. Tento šok byl z velké části způsobený tvrzením, které uvádělo, že všechny transakce týkající se společnosti Tencent byly zakázány. Tam mimochodem spadá i Fortnite. K úlevě všech hráčů však bylo později potvrzeno, že zákaz nebude mít na Fortnite vliv. Tedy prozatím.  

tencent

Jak si vedou Battle Royale hry?

Různé zdroje však uvádějí, že League of Legends a Fortnite nejsou zdaleka v bezpečí. Konkrétně zákaz Fortnitu by mohl být mimořádně katastrofální, jelikož ho výhradně podle Business of Apps hraje 42 % hráčů Battle Royale her. Jak jsou na tom ostatní se můžete podívat na grafu níže: 

graf

Co se může stát?  

Fortnite byl po dlouhou dobu nejvýdělečnější Battle Royale hrou v USA, takže ztráta jednoho z největších příjmů by vedla k silnému znehodnocení hry. Na druhou stranu, pokud bude americká vláda zakazovat různé části Tencentu, mohla by tvrdě narazit. Jak již bylo zmíněno výše, Tencent je v herním průmyslu jednou z nejvýznamnějších společnost a její zákaz by vedl k “epické” transformaci herní scény.  

Co si o celé této problematice myslíte? Nebojte se nám sdělit svůj názor do komentářů. 

Štítky: Trump