Přejít k hlavnímu obsahu

Představení účastníků Vodafone MČR v CS:GO: Vyladí Sampi.Tipsport chyby a zabojují o medaile?

1. 11. 2020 | 18:05 Counter-Strike 2
Sérii představování účastníků Vodafone MČR 2020 v CS:GO pokračujeme třetím košem, konkrétně šestým týmem MČR klasifikace – Sampi.Tipsport. Individuální kvalitou nabitý celek často svazuje konzistence, současně se však s ním musí počítat. Přesně Sampi navíc budou týmem, který nejvíce zamíchá děním ve skupině B. Ze třetího koše se nebudou již tam chtít s MČR rozloučit.
Sampi
Sampi

Po představení Entropiq tu máme další organizaci, která si zažije na MČR premiéru. Pro Sampi.Tipsport by to ale neměla být žádná překážka, protože z hlediska ambicí na tom budou minimálně dost podobně. Ve skupině B, kde se nachází právě i Sampi, však svou premiéru na MČR zažijí naprosto všichni, takže o extra motivaci právě v jejich řadách se hovořit úplně nedá. Nic to ale nemění na tom, že jako profíci se budou chtít ukázat naplno.

Sampi.Tipsport

  •  Česká republika Dominik 'Fraged' Herz
  •  Česká republika Martin 'Pechyn' Pechoušek
  •  Česká republika Marek 'Kinzo' Bílek
  •  Česká republika Martin 'bery' Beránek
  •  Česká republika Martin 'Dytor' Handl
  •  Slovensko Jozef 'd0di' Kiss – trenér

Ještě v loňském roce se organizace fotbalisty Jakuba Jankta zaměřovala především na zahraniční scénu, letošní rok ale patřil domácím týmům. Pro jejich potřeby vznikl dokonce gaming house, který na bootcampy využívá právě i CS:GO sekce. Ta se pod křídla Sampi přesunula koncem ledna, kdy se o ní psalo jako o čtvrtém domácím full-time celku. Co se týče sestavy, tak v tom momentu šlo o čtyři pětiny úřadujících českých mistrů. Jediný, kdo s týmem nadále nepokračoval, tak byl luko. Postupně však přicházela nespokojenost a jako první přišel zkušený kouč d0di, po čemž se vyměnili hned tři hráči základní sestavy. Příchod AJTTa se nezdařil, takže s duem daxen a Kinzo do Sampi zamířil bery, loňský vicemistr ČR s Eclot Gaming. Během roku ještě po krátké době odešel daxen a nahradil ho Dytor, což se událo na začátku července. Od té doby Sampi drží pospolu a budují týmovou chemii.

Vodafone MČR 2020 v CS:GO

Cesta Sampi na jejich premiérové MČR odstartovala jarním splitem Tipsport COOL ligy. Nezačala však v 1. lize, protože původní sestava týmu selhala v rozhodujícím zápase kvalifikace proti Moops, a musela tak šplhat z 2. ligy. V té ale uspěla a skrze baráž postoupila do elitní divize, kde již v létě bojovalo aktuální složení. Výsledkem je parádní třetí místo, které bylo nejdůležitější součástí jejich cesty na MČR. Vyšší příčky jim sice unikly, ale alespoň se na rozdíl od jiných týmů nemuseli rvát o každý bod v závěru sezóny. I z několika málo účastí však vydolovali tři vítězství ve One Night Standech, což doplnili o 150 bodů za úspěch v národní kvalifikaci CEE Champions.

Z týmů, které mají ve skupině Sampi.Tipsport, jak odnedávna zní jejich celý název, se v napěchovaném období posledních týdnů nejvíce utkávali s ENTERPRISE. S těmi si nejprve vyměnili mapy v Tipsport COOL lize, poté remizovali v Sazka eLEAGUE a v následných BO3 triumfovali v národní kvalifikaci CEE Champions i zápase o třetí místo v 1. Tipsport COOL lize. Poté ale ENTERPRISE proti nim odstartovali svůj "miracle run" skrze play-off Sazka eLEAGUE, takže se dá říct, že jsou vůči sobě vyrovnaní. Se SINNERS Esports v Sazka eLEAGUE remizovali, v závěru základní části Tipsport COOL ligy s nimi těsně prohráli, takže ani proti favoritovi skupiny by nemuseli být vůbec bez šance. Entropiq sice naposledy porazili, ale zápas o 5. místo v Sazka eLEAGUE neměl takový náboj.

Sampi.Tipsport se řadí mezi nejlepší týmy u nás, minimálně co se týče individuální kvality. Dlouhodobě je však sráží konzistence výkonů, které jsou po týmové stránce jako na houpačce. Jeden den dokáží s každým bojovat do posledních kol, kde už je to jen o tom zvládnout koncovku, jindy prohrají rozdílem třídy. Pokud by tedy například ve skupině zvládli porazit ENTERPRISE, tak je možné, že se s nimi utkají znovu. Pokud se jim v přípravě podaří vyladit současné problémy, tak klidně mohou být adepty na medaile, klidně na finále. Současně se ale ve skupině B může stát, že si nevyberou svůj den a rozloučí se jako první. Na jejich kvalitu se však nejde netěšit.

Poznej tým: Rychlý rozstřel v podání Pechyna

Největší týmová přednost: Aim.

Kdo bude mít nejlepší formu: Bery.

Na čem před MČR nejvíce pracujeme: Na chybách a komunikaci.

Proč by fanoušci měli fandit právě nám: Protože Tipsport je nejlepší!

Co říkám na los skupin (1-5 jako ve škole): Nic moc, krásná trojka.

Na koho ze soupeřů se nejvíce těšíme: Na všechny, jelikož se budu potit proti každému v naší skupině.

Kdo si na MČR rozdělí jaké medaile: 1. Tipsport (Sampi), 2. Fortuna (SINNERS), 3. eSuba.

MČR merch
Štítky: MČR, Sampi
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.