Přejít k hlavnímu obsahu

Vodafone MČR v CS:GO: Preview skupiny A

16. 11. 2020 | 23:51 Counter-Strike 2
Vodafone MČR v CS:GO klepe na dveře a již tuto středu po poledni vypuknou deváté boje o českého mistra v nejoblíbenější FPS hře u nás. Největším favoritem jsou SINNERS Esports, ale ty najdeme ve skupině B. My už máme za sebou jednotlivá představení týmů, ale nyní si představíme skupiny v abecedním pořádku. Takhle vidíme Áčko.
Vodafone MČR v CS:GO
Vodafone MČR v CS:GO
Zdroj: PLAYzone

Ve skupině A se nachází CZC.eSuba, Dark Tigers, Eclot Gaming a eEriness MARVO, kteří jsou řazení podle nasazených košů. Největším favoritem je tedy eSuba, která ukazuje největší potenciál a současně jí byla vylosována ta papírově snazší skupina. Bude tomu ale tak ve skutečnosti? Pojďme si projít jednotlivé matchupy.

CZC.eSuba vs. eEriness MARVO
1.08 – Kurzy na výhru – 6.40
The eLiVe  Slovensko
blogg1s  Česká republika
Levi  Česká republika
luko  Slovensko
NIO  Slovensko

eSuba

vs.

eSuba

 Česká republika Zajda
 Česká republika replay
 Česká republika stinx
 Česká republika desty
 Česká republika Valencio

Celé MČR odstartuje duel favorita skupiny A proti největšímu outsiderovi turnaje. eSuba má s eEriness za letní a podzimní část sezóny neporazitelnou bilanci 6:0, takže na úvod se nedá čekat příliš žádné překvapení. eEriness sice v Tipsport COOL lize dokázali jeden zápas s eSubou dotáhnout do prodloužení a v BO3 sérii na Mistrovství Slovenska nasbírali dvakrát dvojciferné skóre, nedá se však očekávat, že by najednou vyhráli dvě mapy v jednom zápase. eEriness nejčastěji hrají Mirage a Inferno, které sedí jejich bláznivému, neortodoxnímu a nepříliš strategickému playstylu, naopak Vertigo nehráli za poslední měsíce proti MČR týmům ani jednou. Pro eSubu je právě tato mapa nejúspěšnější, ale pokud se vyhnou Dustu 2, tak by měli být na všech mapách v pohodě.

Dark Tigers vs. Eclot Gaming
2.70 – Kurzy na výhru – 1.40
MAXX  Slovensko
Lastík  Česká republika
zyored  Slovensko
manguss  Česká republika
WEAMO  Slovensko

vs.

ECLOT

 Česká republika K1-FiDa
 Česká republika noobiq
 Slovensko ZEDc
 Česká republika MoriiSko
 Česká republika Fizarezi

Druhým úvodním duelem skupiny A bude souboj dvou sousedů v tabulce základní část jarní i letní Tipsport COOL ligy. Dark Tigers sice postoupili na MČR z výše nasazené pozice, Eclot Gaming zde ale budou papírově větším favoritem. Jediné vzájemné zápasy za letní a podzimní část sezóny si zažili v 1. Tipsport COOL lize, kde ECLOT dvakrát zvítězili, konkrétně na mapách Mirage a Inferno, které hrají obecně nejčastěji. Totéž ale platí pro tygry, pro něž je Inferno jedinou mapou, na které mají v druhé části sezóny pozitivní bilanci s účastníky MČR. Ani jednou naopak nehráli Vertigo, na kterém ECLOT porazili silné soupeře a map pool by jim tak vůči DTG mohl vyhovovat. Jednoduchá a účinná hra by měla ECLOT stačit k výhře, proto jsou zde pasování do role favorita.

Tipsport

Pokud vezmeme v potaz, že CZC.eSuba je v prvním kole největším favoritem na výhru, tak té bude asi úplně jedno, koho ve druhém zápase dostane. Oběma má totiž co vracet. Nasazená dvojka turnaje nemá v letní a podzimní části roku pozitivní bilanci proti Dark Tigers ani Eclot Gaming, takže zas takový favorit na ovládnutí skupiny to není, jak se může na první pohled zdát. Dá se sice očekávat, že se na vrchol sezóny připraví z této skupiny nejvíce, ale v jednoduchosti může tkvít síla, jak často ukazují ECLOT. Úřadující vicemistři porazili eSubu ve finále Mistrovství Slovenska 2:0, zatímco eSuba zvítězila 2:0 v základní části Tipsport COOL ligy. Ještě horší bilanci má ale eSuba s Dark Tigers, proti kterým z posledních čtyř map nevyhrála překvapivě ani jednou.

Jestliže na to půjdeme z opačné strany, tak eEriness MARVO by si po prohře prvního zápasu přáli spíše Dark Tigers, protože ti jsou pro ně statisticky nejpříjemnějším týmem na turnaji. Současnou sestavu potkali čtyřikrát a na mapách Mirage a Inferno mají shodné skóre 1-1. Výhru eEriness si v takovém případě bude přát poražený tým z horní části pavouka. O bilanci eSuby jsme se už rozepsali v úvodu, ECLOT s eEriness poté mají pozitivní skóre 4-1. Pokud zůstaneme u pravděpodobných scénářů, tak Dark Tigers a Eclot Gaming se ve skupině ve formátu GSL klidně mohou utkat dvakrát. Jestliže vítěz prvního duelu neporazí eSubu a poražený nezklame proti eEriness MARVO, tak druhé střetnutí bude stokrát důležitější a na první výsledek už si nikdo nevzpomene.

Pokud máme shrnout šance jednotlivých týmů, tak CZC.Suba by v žádném scénáři neměla chybět v TOP 2, ačkoliv 1. místo je velký cíl už jen kvůli tomu, aby se vyhnula SINNERS v semifinále. U Eclot Gaming vidíme variaci mezi 1. až 3. místem, zatímco u Dark Tigers jako jediných si dokážeme představit kompletní rozsah. Na domácí scéně platí za zlatý střed, ale s různými odchylkami. eEriness MARVO mají šanci na postup takřka nulovou, i když se asi najdou tací, kteří věří na zázraky. O třetí místo a jednu čestnou výhru v BO3 by se ale mohli poprat.

Koho v této skupině sledovat: Možná vás tohle jméno překvapí, ale my řekneme MoriiSka z týmu Eclot Gaming. Tento hráč se na scéně objevil letos, ale jeho čistý aim se dá považovat za jeden z nejlepších. Vodafone MČR 2020 může pro MoriiSka být vstupní bránou do jednoho z nejlepších týmů, talent a píli na to má.

MČR merch
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.