Přejít k hlavnímu obsahu

Vodafone MČR v PUBG: Shrnutí finálového dne

29. 11. 2020 | 21:43 PUBG: Battlegrounds
Letošní Vodafone MČR v PUBG je minulostí a my známe jméno vítěze. Není žádným překvapením, že se titulu s přehledem a náskokem 38 bodů zmocnili hráči týmu Entropiq. Jak ale probíhal celý finálový den ještě předtím tím, než bylo jasné, že si Entropiq dojdou pro sladkou výhru?
shnuti den 3
shnuti den 3

Po poslední mapě druhého hracího dne Entropiq končili na prvním místě, což rychle změnila první nedělní hra, ve které je hráči Team Brute eliminovali hned jako druhé, díky čemuž se Fadee na pátém místě s devíti killy vyhoupli na zlatou příčku právě namísto Entropiq. Hru vyhráli se slušnými čtrnácti killy hráči Eclot Gaming, což je posunulo na třetí místo hned za Entropiq. S tabulkou však opět zahýbala hra následující, ve které se týmu Eclot nepodařilo navázat na svůj výkon a vypadli hned jako první. První výherní hattrick na turnaji získali Entropiq, kteří se s dalšími třinácti body za fragy vrátili na první příčku.

Ve třetí hře následovalo srovnání rekordu na letošním MČR v počtu killů v jedné hře, který do té doby drželi hráči Entropiq. Vyrovnat je se povedlo ENTEPRISE Esports, díky čemuž se tým posunul na šestou příčku. Na průběžné zlaté příčce se stále nacházeli Entropiq, kteří si díky jedenácti získaným bodům navýšili svůj náskok. Své agresivní tempo si udrželi i ve hře číslo čtyři, kdy rychle získali šest killů, brzy se jim ale přehnaná drzost nevyplatila a za umístění získali pouhý jeden bod. Nejvíce se tentokrát dařilo Inside Games, kteří si s pomocí patnácti killů zajistili svou druhou výhru a postup na sedmé místo, pět bodů za Enterprise.

Po pauze nás čekal poslední blok čtyř Erangelů, který nejlépe začal celek Enterprise Esports. Jako první dokázal vyhrát dvě mapy v řadě a dokončil tak svůj výherní hattrick stejně jako Entropiq. Po 21. hře se Enterprise dělili o páté místo s Vikingekrig Esports, což změnila druhá výhra, která je posunula až na třetí příčku hned za Fadee Gaming. V čele stále stál Entropiq předvádějící konzistentní hru s obrovským náskokem.

hra 24

V předposlední hře letošního Vodafone MČR se opět ukázalo, že stále hrajeme jen PUBG. Chicken Dinner z této hry totiž získal tým E-RIVALS, který se do té doby nedostal ani jednou do TOP8 a stál tak na celkově sedmnáctém místě. Kromě výhry dokázali nastřílet i 15 bodů a vyhoupnout se tak o příčku výš. V této části turnaje už bylo téměř stoprocentně jasné, kdo se stane letošním mistrem. Entropiq sice vedli nad druhými Fadee o 35 bodů, ostatní souboje o cenné kovy ale stále probíhaly, rozdíl mezi šestým a druhým místem byl totiž pouhých 10 bodů, záleželo tedy hlavně na poslední hře.

V té se sice nejlépe dařilo Inside Games, stačilo jim to ale na pouhé sedmé místo. Naopak týmu ENTERPRISE, který ve finálovém dni dokázal vyhrát 3 hry ze čtyř po sobě, se nevedlo vůbec dobře a v konečné tabulce tak hráči skončili bohužel pro ně na pátém místě. Jenom 3 body nad nimi se umístili NecroRaisers, které dělily další dva body od třetích Eclot Gaming. Hráči Fadee sice nestačili tempu Entropiqu, druhé místo pro ně ale také musí být úspěchem. Tím už se přesouváme k letošnímu vítězi MČR, kým se nestal nikdo jiný než tým Entropiq. Turnajem se zvládl prostřílet bez většího zaváhání a zaslouženě si tak odnáší nejen titul mistra, ale také 40 tisíc z celkového prize poolu v hodnotě 100 tisíc korun. Byl to opravdu napínavý turnaj plný krásných playů, rotací a killů, vše ale jednou končí a my se tak musíme rozloučit s Vodafone MČR v PUBG 2020 a doufat, že příští rok už se uvidíme jako vždy na brněnském výstavišti.

mcr merch
Štítky: MČR, MČR PUBG
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.