Přejít k hlavnímu obsahu

Voyboy na počest Reckfula vybral přes 40 000 dolarů, peníze budou použity na předcházení sebevraždám

6. 7. 2020 | 17:27 Twitch.tv
Populární streamer a bývalý profesionální League of Legends hráč Voyboy uspořádal 5. července charitativní stream na počest zesnulého streamera Reckfula, který nás opustil tři dny před tímto streamem ve věku třiceti jedna let. Voyboyovi se podařilo vybrat 40 000 dolarů, tedy o 15 tisíc více, než byl původní cíl. Peníze budou věnovány AFSP, Americké nadaci pro předcházení sebevraždám.
Voyboy
Voyboy

Voyboyův počin pro dobrou věc by se dal označit za úspěšný už po patnácti hodinách vysílání, kdy byla vybrána původní stanovená částka. Bývalý oblíbený profík ale ve streamu pokračoval a celkově se mu podařilo získat asi 35 000 dolarů. Sám daroval dalších 5 tisíc, čímž se v přepočtu dostal na takřka milion českých korun.

Reckful se proslavil kompetitivním hraním World of Warcraft koncem první dekády současného století. Později začal tuto hru, stejně jako Hearthstone, streamovat a stal se jedním z prvních "velkých" streamerů na Twitchi. Druhého července začaly po internetu kolovat zvěsti o jeho smrti a později téhož dne jeho bratr potvrdil, že streamer spáchal sebevraždu.

Hlavní cíle AFSP jsou vzdělávat veřejnost o mentálním zdraví, podpořit a vyléčit ty, kteří měli to štěstí, že sebevraždu přežili, dále také pozůstalé. V případě zájmu můžete nadaci podpořit i vy prostřednictvím jejich webových stránek.

Štítky: Reckful, Voyboy