Přejít k hlavnímu obsahu

Vrací se Fortnite na iPhony?

6. 11. 2020 | 18:23 Fortnite
Jak je známo, Apple a Epic Games jsou již nějaký ten pátek ve "válečném stavu". Třináctého srpna 2020 Fortnite umožnil hráčům kupovat jejich virtuální měnu V-Bucks se slevou 30%, jestliže zaplatí přímo Epic Games a transakce neproběhne přes Apple, čímž porušili podmínky použití pro tvůrce a začala zdlouhavá soudní tahanice. Fanouškům této hry však nedávno svitla naděje, jelikož NVIDIA možná přišla s řešením jejich problému.
Fortnite
Fortnite

Uživatelé iPhonů a iPadů si možná brzy znovu zahrají populární střílečku Fortnite. Firma NVIDIA vytvořila verzi GeForce Now, která se dá spustit i v prohlížeči Safari. Pokud by to vyšlo, tak by Apple nedostával žádná procenta z příjmů této hry a soudně by ani nemohl nic vymáhat. Do poloviny prosince bylo možné hrát Fortnite pouze po stažení z Apple Storu. Epic Games však byli nuceni odevzdávat 30% z každé transakce provedené uživateli a přicházeli tak o velké peníze. Když se ale pokusili pravidla obejít, Apple jejich hru stáhl z obchodu a podal na ně žalobu. Až 116 milionů hráčů tak přišlo o možnost zahrát si novou sezónu a budoucnost se nezdá býti zrovna růžová.

GeForce Now

Nyní by teoreticky všichni majitelé iOS zařízení měli být schopni si tuto oblíbenou střílečku zahrát. Fortnite na GeForce Now se dá spustit úplně zdarma, ale uživatelé musí počítat s tím, že pokud si nezaplatí navíc, tak jejich čas strávený zábavným hraním bude omezen jen na jednu hodinu. Naopak si ale můžou tuto funkci vyzkoušet úplně všichni, a pokud se to někomu zalíbí, může nějaký ten peníz měsíčně investovat a hrát neomezeně. Bohužel se ale vyskytl jeden problém. GeForce Now funguje tak, že si vyberete již koupenou hru, která běží na serverech daného regionu a hráč přijímá pouze obraz. Tudíž nezáleží na výkonu Vašeho počítače/telefonu a můžete si zahrát i nejnovější AAA tituly na starém počítači. Jenže plynulost je tedy závislá na rychlosti připojení a pokud máte internet o rychlosti volební komise v USA, tak si moc nezahrajete. Ve Fortnite je důležité pohotové jednání a rychlá akce, proto je odezva serveru velmi důležitá (zvláště v online střílečkách) a s odezvou 300 ms ani neuvidíte, kdo vystřelil onu osudnou kulku, která ukončila váš život.

Fortnite

Názor by si měl každý vytvořit sám, ale nejspíše se vyplatí tuto novou aktualizaci aspoň vyzkoušet zdarma a rozhodnout se, jestli má smysl investovat těch pár korun každý měsíc pro neomezený přístup. V potaz je potřeba ale brát hodně faktorů, jako je současná finanční situace, rychlost internetu a hlavně, jestli ty peníze využijete naplno a neotevřete hru jen jednou týdně.

Zdroj: bbc.com