Přejít k hlavnímu obsahu

Výborně! SINNERS poráží australské hvězdy a v Pinnacle Cupu jsou blízko play-off

11. 3. 2021 | 11:18 Counter-Strike 2
Ve včerejších pozdních hodinách jsme byli svědky třízápasové bitvy mezi SINNERS Esports a EXTREMUM, z niž nakonec odešel lépe náš český celek! Hříšníci mají momentálně stav 2:1 a jen jediná výhra je dělí od play-off turnaje Pinnacle Cup.
ZEDKO
ZEDKO
Zdroj: Foto: SINNERS Esports

Jak už jistě víte, Pinnacle Cup se stotisícovým prize poolem je organizován sázkovou kanceláří Pinnacle a produkční společností Relog Media. Přímo do základní části dostali pozvánku i SINNERS, kteří v ní dokonce patří i mezi největší favority. Hříšníci nezačali úplně ideálně, v prvním duelu totiž podlehli Copenhagen Flames v poměru 0:2. Chuť si ale spravili proti legendárním hráčům z Dignitas, které dokázali porazit čistě 2:0. Ve třetím kole je pak včera v 19:00 čekala hvězdná pětice z EXTREMUMAZR, Gratisfaction, Liazz, jkaem a BnTeT.

Australské jádro z EXTREMUM si pro tento zápas zvolilo Vertigo, SINNERS naopak už jejich klasické Inferno a souboj měl případně rozhodnout Nuke. Opět jsme tu tedy měli mapy, které hříšníkům vyhovují, i když na Vertigu to v posledních dnech nebyla velká sláva. To se ale dnes změnilo! SINNERS vyhráli první pistolové kolo za teroristy a ke slovu se dostali i po následné šňůře vyhraných kol od EXTREMUM. Po těsné půlce 7:8 parta okolo Tomáše "oskar" Šťastného nastoupila na nevyzpytatelnou CT stranu, která většinou zavinila prohru na celé mapě. I tentokrát to ze začátku vypadalo nevábně a teprve až za stavu 8:13 svoji hru změnili k lepšímu. Začali hrát agresivněji a zejména NEOFRAG byl klíčovým mužem obratu. SINNERS mapu soupeře vyhráli 16:14!

Mapa českých střelců Inferno se ze začátku vyvíjela podobně jako ta minulá, bohužel však s lepším koncem pro EXTREMUM. Bývalí hráči 100 Thieves začali skvěle, za bránící stranu se rychle dostali do vedení 6:1 a hříšníkům vždy dokázali sestřelit jejich marné snahy o získání bodu. Pak se to ale stejně jako na první mapě opět změnilo, SINNERS začali zvládat i koncovky kol, v nichž často vystupoval skvěle hrající oskar se svým AWP, a i proto první půlku nakonec prohráli pouze 7:8. EXTREMUM však výborně stranu začali za teroristy, hříšníci museli často chodit do slabších nákupů a vypadalo to s nimi už zle. Sice se ještě pokoušeli o návrat do hry, Gratisfaction ale jejich snahy za stavu 12:15 ukončil krásným 1v2 clutchem a poslal zápas na rozhodující mapu Nuke.

V útrobách továrny to už byl úplně jiný scénář, který se musel líbit všem českým fanouškům. SINNERS totiž předvedli parádní sérii kol jízdu za útočnou stranu, která se pozastavila až ukončenou půlkou za stavu 9:6 právě pro hříšníky. Australské hvězdy musely střídat prohrané eco s prohraným nákupem a nic se jim nedařilo. Zlomový bod zápasu přišel za stavu 12:9 pro Čechy, v němž ZEDKO nádherně zachránil kolo díky SSG 08, kdy většina jeho spoluhráčů měla navíc pouze USP-S! Od toho momentu se hra EXTREMUM rozpadla jak domeček z karet a SINNERS dokráčeli k vítězství 16:9. Největší podíl na výhře měli oskar, který si připsal skvělých 31 killů a neskutečný rating 2.08, a ZEDKO, který ve statistikách nasbíral 118 průměrného poškození za kolo.

SINNERS se po skvělém výkonu dostávají mezi celky se skórem 2:1, jejich soupeř další zatím ještě není znám, my vás ale i nadále budeme informovat. V turnaji bojoval také Patrik "Zero" Žúdel, jeho tým GamerLegion už ale v akci neuvidíme, neboť v posledním zápase prohrál s Apeks a z turnaje vypadl se skóre 0-3 mezi prvními. 

Zápasy SINNERS Esports v Pinnacle Cup:

Štítky: Pinnacle Cup, SINNERS
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.