Přejít k hlavnímu obsahu

Vývojáři mluví o dalších změnách – XP za friendly challenge a zrychlení animací

23. 2. 2020 | 17:10 Legends of Runeterra
Patch 0.9.0 máme již za sebou a vyhlížíme, co nového nás čeká v budoucím updatu. Pracovníci Riotu nám už nastínili plánované změny zaměřené na některé šampiony, ale pouze u nich to nekončí. Nedávno o sobě vývojáři nechali zase vědět, když nás informovali o nastávajících změnách, které si pro nás přichystali v dalších patchích.
9.0.1 update
9.0.1 update

V nejnovějším patchi jsme se setkali s fixem na problémy s FPS, a právě u vizuální stránky hry chvíli zůstaneme. Vývojáři se rozhodli, že dají na naše výtky ohledně pomalých animací, a v následujících updatech, začínaje patchem 0.9.1, se nám budou snažit vyhovět a animace zrychlí. Riot Exis nám prozradil, že se prozatím začne s úplnými základy, jako například s lízáním karet, zahráním jednotek a všemi interakcemi spojenými s ukončením či zahájením kola.

Další novinkou, o kterou se s námi podělili, je další změna týkající se duelů s našimi přáteli. V posledním patchi došlo, ve snaze snížit počet hráčů, kteří abusují win trade, k razantnímu snížení zkušeností z těchto zápasů. To se sice povedlo, ale hráči, kteří preferují hrát proti svým kamarádům, nyní vznáší námitky, že se cítí, jako by za trest museli hrát s cizími protihráči.

LoR designér Andrew 'Umbrage' Yip se o tomto problému zmiňuje na svém Twitteru a dodává, že pracují na řešení. V dalším updatu bychom se tak měli znovu těšit na více zkušeností z friendly challenge, a to jak za výhry, tak i za prohry, ale zůstávají omezení na počet odehraných her, aby to hráče nenutilo do těchto nesmyslných win tradů. Na své si tedy přijdou hráči, kteří rádi hrají se svými přáteli, ale zároveň ti jedinci, kteří touží pouze po co nejvíce zkušenostech, budou stále limitováni pěti výhrami.

Je skvělé vidět, že se vývojáři opravdu snaží dbát na naše stížnosti a intenzivně se jim věnují. Kromě již oznámených změn, které se zaměří na šampiony, se tak můžeme těšit na upravení a zrychlení animací, které se občas zbytečně táhnou a prodlužují kola – a kdo ví, třeba konečně zrychlí animaci Dravenových seker, která vážně dokáže otrávit většinu hráčů. S některými novými změnami se nejspíš setkáme už v patchi 9.0.1, který očekáváme někdy během příštích dvou týdnů.