Přejít k hlavnímu obsahu

WESG: České trio Chicken Fighters postupuje na světové finále v Číně!

9. 12. 2019 | 22:42 Dota 2
Svátek jménem World Electronic Sports Games nabídne začátkem příštího roku 800 tisíc dolarů, tento prize pool samozřejmě nalákal i velká světová jména. Mezi ně se však budou snažit probojovat i jeden ryze český tým a druhý mix s většinou českých hráčů.
WESG
WESG

Kvalifikace pro západní Evropu se v Dotě 2 týká i České a Slovenské republiky, letos je navíc poprvé možné využít i pár hráčů z jiných krajin a nejde tedy pouze o čistě reprezentační výběry, jako jsme měli na WCG nebo za pár dní uvidíme na IeSF World Championship. I díky tomu mezi prvními kvalifikovanými celky najdeme i TNC Predator, vítěze prvního Majoru nové DPC sezóny. Na další velká jména se na světové listině prozatím čeká.

West Europe Finals se zúčastni čtyři týmy, z nichž dva byly pozvané a dva vzešly z otevřených kvalifikací. Jedním z pozvaných celků je i SworDDarK, jádro bývalých Hippomaniacs (CURRY, Muf, Sehny), tím druhým potom Deutschlando v čele s Blackem. Z první Open kvalifikace se do hlavní části dostal tým Vikin.gg, z té druhé mix s názvem Chicken Fighters, kde působí zbylé duo bývalých hráčů Hippomaniacs (Supream, SabeRLighT) spolu s Adem, pro kterého se potenciální finále odehraje pouhý večer před odletem na IeSF WCH do Jižní Koreje.

Šance uspět je zde pro české barvy opravdu velká, žádný z konkurentů by neměl být oříškem světového kalibru. Formátem uzavřené části kvalifikace je Double Elimination pavouk, kde se zápasy až do grandfinále hrají formátem BO3. V boji o postup se přejde na prestižnější BO5, kde ale vítěz WB bude mít výhodu jedné hry.

WESG 2019: West Europe Finals
  Česká republika SworDDarK1         
 Sobota 15:30   Nizozemsko Vikin.gg0      
  Nizozemsko Vikin.gg2         
    Neděle 18:30   Česká republika Chicken Fighters3   
  Německo Deutschlando0         
 Sobota 18:30   Česká republika Chicken Fighters2      
  Česká republika Chicken Fighters2    Pondělí 18:30   Česká republika Chicken Fighters 
            
     Nizozemsko Vikin.gg2      
  Česká republika SworDDarK0 Pondělí 15:30   Nizozemsko Vikin.gg1   
 Neděle 15:30   Německo Deutschlando1      
  Německo Deutschlando2         
Štítky: WESG
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.