Přejít k hlavnímu obsahu

Windigo po prohře s eSubou ukončuje působení na scéně

1. 11. 2019 | 12:48 Counter-Strike 2
Ukrajinská organizace Windigo Gaming se k 1. listopadu zavírá. Shodou okolností, poslední prohru svého fungování zažila jeho CS:GO sekce začátkem tohoto týdne proti eSubě.
Výchozí obrázek
MČR 2019

Zakladatelem Windigo Gaming byl někdejší CEO HellRaisers Maksym Bednarskyi. Ten o svých úmyslech byl často transparentní a toho se drží i nyní, když tato organizace končí. Hlavním důvodem je problém s cashflow, který byl způsoben nevyplácením výher z turnajů. Největší částkou je samozřejmě půl milionu amerických dolarů, které jeho CS:GO tým vybojoval na WESG v Číně. Dodnes z této obří částky nikdo neviděl ani korunu.

Že něco není úplně v pořádku, naznačoval stav aktuální sestavy, kde byli hráči ve zkušební době opravdu dlouho. Organizace si tak zřejmě nemohla dovolit podepsat kompletní sestavu pro dlouhodobou spolupráci, té byli součástí jen dva Bulhaři, bubble a poizon. Zatímco všichni členové týmy i managementu organizace jsou k 1. listopadu volnými, poizon by měl být brzy oficiálně oznámen jako nová posila týmu Complexity.

Windigo se při svém zániku vzdává veškerých slotu ve prospěch týmu, který s výjimkou poizona bude hrát spolu nadále. V nejbližším zápase naskočí jako pátý hráč Luzuh, tak uvidíme, jestli se zde udrží nastálo. Utéct ze světa esportu neplánuje ani CEO organizace a v budoucnu chystá založit novou organizaci sídlící v Kyjevě.

Poslední oficiální složení světové čtyřicítky:

 Bulharsko Kamen 'bubble' Kostadinov
 Bulharsko Valentin 'poizon' Vasilev
 Bulharsko Yanko 'blocker' Panov – trial
 Francie Ali 'hAdji' Haïnouss – trial
 Německo Sabit 'mirbit' Coktasar – trial

 Ukrajina Aleksandr 'Shockwave' Netreba – trenér

Windigo Gaming
Zdroj: hltv.org
Štítky: Windigo
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.