Přejít k hlavnímu obsahu

WTSG se vrací na scénu se dvěma silnými posilami, NiP jako organizace naopak opouští scénu

26. 1. 2020 | 11:11 PUBG: Battlegrounds
Další organizace se loučí s PUBG scénou. Dlouhodobá nespokojenost Ninjas in Pyjamas s nastavením infrastruktury vyvrcholila až v tento smutný moment. Tým, který přišel do NiP v září roku 2018, se tedy vrací ke svému původnímu názvu – WTSG.
Ninjas in Pyjamas
Ninjas in Pyjamas

Vznik tohoto týmu se datuje do roku 2017. Z prvotního složení, kde působili například Ibiza nebo Fuzzface, už ale nikdo nezůstal. Název WTSG tým poprvé použil o rok později, kdy na PUBG Global Invitationalu dokonce vybojoval dvě třetí místa a byl druhým nejúspěšnějším evropským týmem. Právě proto po nich v září sáhla organizace proslavena především ve světě Counter-Strike – Ninjas in Pyjamas.

Čtveřice ve složení Nbs, Gaxy, vard a MiracU letos ale zažila průměrné výsledky, které vyvrcholily až nepostupem na světový šampionát. Těžko soudit, jestli výsledky hrály roli v propuštění týmu, nebo jde opravdu jen o čirou nespokojenost s dlouhodobě nefunkčním stavem podpory esportové scény přímo od PUBG Corp.

PLAYzone Challenge 2020

Sestava se tedy vrací ke svému původnímu názvu, ale ani její složení nebude totožné. Litevští jmenovci Nbs a Gaxy se s týmem loučí, ale zbývající dva hráči smutnit opravdu nemusejí. Ulovit se jim totiž podařilo opravdu silné duo, které WTSG opět posune na nový level. První novou tváří je Sambty, který dosud hájil barvy týmu Liquid, druhou posilou je Iroh, dosavadní hvězda TSM. S týmem pak zůstává i dosavadní kouč.

Welcome to South Georgo vstoupí do nové sezóny v této sestavě:

 Velká Británie Alex 'vard' Gouge
 Irsko Justin 'MiracU' McNally
 Finsko Samu 'Sambty' Kauppinen
 Turecko Ömer 'Iroh' Çakıldeveli

 Švédsko Martin 'dohfOs' Lundén – trenér

Zdroj: nip.gl
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.