Přejít k hlavnímu obsahu

Z Giving Thanks Contest od Church of Quake si cenu odnáší i český zástupce

7. 12. 2019 | 22:44 Všechny hry
Giving Thanks Contest pro významné osobnosti komunity kolem Quake Champions zná své vítěze. Cenu si v jedné kategorii zasloužil i český zástupce!
Výchozí obrázek

Quake Champions je populární esportová hra, která u nás sice nepatří k předním titulům, svoji komunitu a nemalý počet aktivních hráčů ale bezesporu má. Hráči se v Quake sdružují třeba okolo komunitního portálu Church of Quake vedeném ženou SyncErrora, lead designérem celého Quake Champions. Právě tento portál včera vyhlašoval ceny pro osoby s největším přínosem pro komunitu. Ty se rozdávaly ve čtyřech kategoriích – pro nejlepšího člena expertního týmu, organizátora, tvůrce obsahu a jedné speciální, která v sobě kombinuje všechny tři předchozí.

Quake

V kategorii pro komentátory si cenu, která vedle velké prestiže stýká také pěkné odměny, odnesl Zoot, komentátor, jenž castí už od roku 2011. Jakožto organizátor byl odměněn Kuachi, který má za sebou třeba přípravu turnaje QC Bash, jehož prize pool v hodnotě 10 000 dolarů sám odfinancoval. Ve speciální kategorii vytvořené vlastně na míru byl oceněn Jehar, přední tvář komunity, která svými aktivitami pokryje snad všechno, což dokázalo i to, že nominován byl komunitou jak jako komentátor, tak jako caster i content creator. 

Nejzajímavější je ale z našeho pohledu nepochybně vítěz v kategorii pro tvůrce obsahu – tím se totiž stal Hawr1x, český redaktor stojící za Quake.cz. Tento dříve čistě český portál se díky jeho vytrvalé práci a oddanosti komunitě stal celosvětovým místem pro získávání informací o průběhu Quake Pro League. Nalézt tam lze rozhovory, previews, soutěže pro sledující a samozřejmě kompletní coverage. Cenu si tak Hawr1x odnáší nepochybně zaslouženě.

miluju videohry a hlavně ligu legend