Přejít k hlavnímu obsahu

Začíná cs_summit 7, v nové sestavě se představí mouz, Cloud9, fnatic nebo MIBR

25. 1. 2021 | 14:27 Counter-Strike 2
Populární série ležérních turnajů cs_summit pokračuje svým již sedmým vydáním. Můžeme se těšit na spoustu týmů, které chtějí prověřit novou sestavu, ale i na špičkové boje o 200 000 dolarů.
cs_summit 7
cs_summit 7

Turnaj cs_summit 007 je pokračováním populární série turnajů pod taktovkou Beyond the Summit, který se proslavil hlavně svou volnou atmosférou. Za normálních okolností se týmy sejdou v kalifornské vile, hráči mezi zápasy relaxují u bazénu a nebojí se sednout si ani za komentátorský stolek. V současné situaci se však turnaj odehrává v online prostředí a na streamu nás bude bavit "pouze" řada zkušených komentátorů.

Hlavní roli však samozřejmě hrají samotné týmy a napínavé zápasy. V turnaji, který je laděn v bondovském stylu, se utká 12 celků, které si nebudou chtít nechat vítězství ujít. Týmy budou rozděleny do tří GSL skupin, přičemž nejlepší dva týmy z každé skupiny jdou rovnou do play-off. V pořadí třetí týmy a nejlepší tým na čtvrtém místě si zahrají v Last Chance pavouku o poslední dvě místa.

Vyřazovací boje se odehrají už o víkendu, přičemž se bude jednat o single elimination pavouk, ve kterém se všechny utkání odehrají formátem BO3. Na vítěze celého turnaje poté čeká 90 000 dolarů.

Na jaké týmy se můžeme nejvíc těšit? Pro CZ/SK fanoušky bude rozhodně nejzajímavější účast týmu mousesports, kteří se poprvé představí v pozměněné sestavě. Do týmu totiž přišel nový sniper, kterým je Dán acoR, jenž dosud působil v MAD Lions. Místo mu uvolnil veterán chrisJ. Zároveň se bude pravděpodobně jednat o jeden z posledních turnajů s karriganem, který má podle spekulací zamířit do FaZe.

S pozměněnou sestavou se představí i Cloud9, kde ukončil své působení woxic, na jeho místo přišel vycházející americký hráč Xeppa. Podobně na tom jsou i fnatic, se kterými se rozloučil flusha a tým se tak poprvé představil se švédským talentem Jackinhem.

S kompletně novou sestavou se představí MIBR, kteří podepsali s bývalou sekcí týmu BOOM, jenž dominovala brazilské domácí scéně.

Těšit se však můžeme také na účast dalších špičkových týmů. Jména jako FaZe, OG, Heroic nebo FURIA zaručují kvalitní boje, které stojí za to sledovat. Kompletní seznam týmů vypadá následovně:

Skupina ASkupina BSkupina C
 Evropa OG Dánsko Heroic Brazílie FURIA
 Dánsko Complexity Evropa mousesports CIS Virtus.pro
 Švédsko fnatic Evropa FaZe Švédsko Ninjas in Pyjamas
 Švédsko Dignitas Brazílie MIBR Evropa Cloud9

Turnajem nás provedou známé tváře jako DDK, James Bardolph, Hugo Byron nebo fifflaren. Kompletní výsledky turnaj cs_summit 7 můžete sledovat v našem Zápasovníku.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.