Přejít k hlavnímu obsahu

Začíná play-off LCS. Team Liquid porazil TSM a Cloud9 zdemolovali 100 Thieves

22. 3. 2021 | 16:59 League of Legends
Po prvním víkendu play-off v LCS máme ve spoustě věcí jasno. Team Liquid dodrželi své slovo s tím, že porazí bez problému TSM a Cloud9 ukázali, proč jsou nejlepším týmem v Severní Americe. Pro poražené je zde ještě poslední naděje v podobě loser bracketu.
Jensen
Jensen
Zdroj: Riot Games

První víkend play-off LCS je za námi. Souboje nejlepších severoamerických týmů byly výrazně poznamenány špatnými výkony jak hráčů, tak i trenérů, kteří nedokázali sestavit pro svůj tým takové kompozice, které by dávaly smysl. Nakonec do dalšího kola postupují Cloud9 a Team Liquid.

Zápas mezi celky Team Liquid a TSM se nesl ve znamení opravdu špatných draftů. TSM si všechny hry dělali složité už v draftovací části, kdy si vybírali naprosto nesmyslné postavy, které spolu nijak nedokáží prosperovat. Každou týmovou kompozici TSM nakonec zachraňovala Seraphine. Bohužel ani vicemistr světa Swordart nevěděl, co přesně se na ní kupuje a nakonec to byl důvod jejich první prohry v sérii.

TSM se pokusili vrátit do série ve třetím zápase, kde to vypadalo, že konečně si ponesou výhodu z draftovací části. Povedlo se jim v této hře porazit TL, ale na celkovém výsledku to nic neměnilo, protože TSM, až na výjimku ve třetí hře, prohráli skutečně každý zápas nejen individuálními výkony, ale také v draftu. Team Liquid tak postupuje dále v play-off a TSM se utkají v zápase o vše proti Evil Geniuses.

Druhým zápasem víkendu byl duel mezi Cloud9 a 100 Thieves. Cloud9 šli do zápasu jako jasní favorité, ale nic není nemožné. Bohužel v tomto případě 100 Thieves dostali naprosto vymazáno 3:0 na zápasy. Jejich drafty byly sice lepší než ty od Cloud9, ale kvalita individuálních hráčů byla na jiné úrovni. Všechny hry však nebyly naprosto jednostranné, ale nedostatek sebevědomí nebo silné mentality bylo to, co právě chybělo hráčům 100 Thieves, kteří vypadali, že jakmile prohráli první souboj ve hře, tak už nechtěli vyhrát.


Cloud9 tak postupuje do semifinálového souboje proti Team Liquid a 100 Thieves se utkají s Dignitas. Oba zápasy slibují výbornou podívanou, protože se utkají dva nejlepší celky v Severní Americe a dva z těch horších týmů, které se dostaly do play-off.

Přestože týmy TSM a 100 Thieves prohráli, tak dostanou ještě jednu šanci na to, dostat se do finále. Tato cesta je ovšem daleko složitější než se může zdát. 

Rozpis play-off
Rozpis play-off
Zdroj: Riot Games
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.